Випускник Сергій Таран про юридичний факультет НУБіП України

February 1, 2022

 «Лікар лікує тіло, а юрист – душу», – цей усталений вислів дуже влучно характеризує сутність професії юриста, на якій свого часу зупинив свій вибір Сергій Таран. З ним сьогоднішня наша розмова.

  • Сергіє, розкажіть про себе, як склалось життя по закінченню вишу?

     — Мене звати Сергій Таран, у 2013 році я закінчив юридичний факультет Національного університету біоресурсів і природокористування, отримавши вищу юридичну освіту за спеціальністю «Право» із освітньо-кваліфікаційним рівнем «Магістр права». Спочатку працював юристом на приватному підприємстві. Згодом життя склалось так, що почав займатися підприємницькою діяльністю. І хоча зараз не працюю за спеціальністю – стикаюся із юриспруденцією щодня. Юридична освіта та навички, які отримав під час навчання, допомагають вирішити більшість завдань, що виникають під час здійснення підприємницької діяльності.

  • Знаю, що факультет став для Вас не лише місцем навчанням, а й місцем, де Ви зустріли свою долю.

     — Так, справді, саме тут я познайомився з моєю дружиною, яка навчалась в одній групі зі мною. Анна знайшла себе в юриспруденції, спочатку працювала в суді, згодом в органах виконавчої влади, а тепер займається адвокатською діяльністю.

  • Які спогади залишились про навчання? Що найбільше запам’яталось?

     — За час навчання в університеті мною були здобуті ґрунтовні знання в різних галузях права, досвідчені викладачі назавжди закріпили любов до застосування законів на практиці.
     Згадуючи навчання, перш за все, в спогадах постає наш улюблений 6 корпус, де проводилися лекції, семінари а також часто проходили різні наукові конференції та заходи дозвілля. Сильною стороною нашого навчання було і те, що закінчуючи кожен курс ми проходили практику: в судах, органах прокуратури та ін.
     Якщо говорити про улюблені предмети, то найцікавішими для мене були цивільне, кримінальне і господарське право. На нашому факультеті на високому рівні викладалися всі дисципліни. Крім того позитивним моментом було те, що якщо ти дійсно проявляв інтерес до навчання – сесія була не страшна (сміється).

  • А який вид робіт Вам подобався найбільше?

     — Будучи студентом, мені дуже подобалося брати участь у різних наукових конференціях, писати наукові статті, оскільки така робота дозволяла розширити горизонти своїх знань.

  • Кажуть, студентські роки – найкращі. Це правда?

     — Звичайно, університет подарував мені багато справжній друзів, з якими ми пережили багато цікавого. Звісно, крім навчання у нас були і розваги, чого лише варті наші гуртожицькі вечори з гітарою, прогулянки Голосіївським парком та посиденьки на лавках біля четвертого гуртожитку.

     Взагалі, у нас на факультеті завжди панувала дружня і добра атмосфера, було якось затишно, по-домашньому, всі завжди допомагали один одному.
     Ми в сімейному колі часто згадуємо студентські роки і дуже раді, що обрали, такий для нас уже рідний, НУБіП України.

Розмовляла Тамара Новак,
доцент кафедри аграрного, земельного
та екологічного права ім. В.З. Янчука

 

 
 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook