Державна атестація магістрів на факультетів інформаційних технологій

December 21, 2021

Роботу екзаменаційних комісій з захисту магістерських робіт 14 грудня відкрили захистом кваліфікаційних робіт за спеціальністю Комп’ютерні науки. Декан факультету Олена Глазунова, привітала студентів, побажала продуктивної роботи членам комісії та гарних результатів студентам.

14 та 16 грудня комісією на чолі з керівником компанії «Агроонлайн» Боровиком В.І. були заслухані результати робіт 22 студентів, що навчалися за освітніми програмами «Інформаційні управляючі системи і технології» та «Комп’ютерний еколого-економічний моніторинг». У цілому, студенти показали високий професійний рівень. Ними були досліджені використання сучасних інформаційних технологій для різних задач, пов’язаних з сільським господарством, навчальним процесом, моніторингом якості води, повітря, вирощуванням сільськогосподарських культур тощо. Найвищі оцінки (98 балів) отримали студенти Пронішина К.О. (тема магістерської роботи «СППР при керуванні с/г об'єктом») та Павленко Т. С. (тема магістерської роботи «Система дистанційного моніторингу за посівами сільськогосподарських культур»).

15 грудня до захисту були допущені 15 студентів, що навчалися за освітньою програмою «Програмне забезпечення інформаційних систем» спеціальності «Інженерія програмного забезпечення». Оцінювали їхню роботу члени екзаменаційної комісії на чолі з Летичевським О.О., д.т.н., зав. відділом №100 Інституту кібернетики НАН України. Рівень оцінок говорить сам за себе – 10 студентів отримали 90 балів і вище, 5 студентів від 80 до 85 балів. Найвищі оцінки (98 балів) отримали студенти Басов Г.І. (тема магістерської роботи – «Інтелектуальна система прогнозування результатів для букмекерської контори») та Петренко Д.Р. (тема магістерської роботи – «Алгоритми матричного множення на GPU для цілочисельних і поліноміальних матриць»).

Паралельно, 15 та 16 грудня 2021 року відбувався захист магістерських робіт випускників кафедри комп’ютерних систем, мереж та кібербезпеки за освітньою програмою «Комп’ютерні системи і мережі».

Відкрив роботу екзаменаційної комісії із захисту магістерських робіт голова комісії Андрій Ротач, директор з розвитку компанії NetWave.

Андрій Лахно, завідувач кафедри, побажав членам комісії плідної роботи, а магістрам – успішного захисту своїх робіт.

Магістри у своїх доповідях вільно володіли матеріалом обраної теми досліджень, демонстрували високий рівень знань та практичну підготовку, висвітлювали актуальні питання результатів проведених практичних досліджень, а на запитання членів комісії давали вичерпні відповіді. Доповіді студентів супроводжувались презентаціями, які відображали основні результати виконаної роботи.

  

Члени екзаменаційної комісії відзначили актуальність тем магістерських робіт, в яких розкривались актуальні проблеми, а основні результати досліджень були підтверджені висновками та пропозиціями виробництву.

17 грудня завершувалась державна атестація на факультеті захистом магістерських робіт в екзаменаційній комісії під головуванням Лілії Філіпішиної студентами за спеціальністю «Економіка» освітньої програми «Економічна кібернетика».

Значна частина робіт фундаментального характеру була присвячена аналізу ефективності розвитку різних економічних систем та викликам функціонування аграрного виробництва, у декількох роботах аналізувався вплив зовнішніх ринків на українську економіку. У багатьох дослідженнях обчислювальні експерименти проводилися з використанням сучасного програмного забезпечення: R-Studio, та ін.

Магістерські роботи кібернетиків завжди характеризуються використанням сучасних напрямків оптимізаційних, економетричних, імітаційних моделей. Тематика магістерських робіт з кожним роком стає цікавішою – студенти беруться за дослідження поведінкової економіки, прогнозують продовольчу безпеку держави, будують сценарії розвитку енергетичного ринку, досліджують виробничі процеси аграрного бізнесу. Слід відзначити найкращі роботи Громик Наталії (Моделювання та аналітична підтримка поведінки клієнтів оператора мобільного зв’язку), Смоляр Дарії (Моделювання ринку олійних культур в Україні), Токарєва Дмитра (Поведінкова економіка та шляхи виходу з пастки бідності).

Вітаємо магістрів з успішним захистом та бажаємо, щоб знання, надали їм конкурентних переваг на ринку праці, хоч майже всі випускники вже і так працюють за фахом.

 

Наталія Клименко,
заступник декана факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook