Презентація результатів досліджень магістрами кафедри обліку та оподаткування

November 25, 2021

 Кафедрою обліку та оподаткування 25 листопада 2021 р. проведено постерну презентацію магістерських досліджень студентів зі спеціальності 071 «Облік і оподаткування» (освітня програма «Облік і аудит»). Захід відбувся в режимі онлайн з використанням платформи Cisco Webex.

 Наукові напрацювання здобувачів вищої освіти другого (магістерського) рівня оцінювали дві окремі комісії, до складу яких ввійшли науково-педагогічні працівники кафедри обліку та оподаткування: Л. Гуцаленко, Є. Калюга, О. Ганяйло, Т. Гуренко, О. Данілочкіна, С. Деревянко, Н. Кузик, В. Литвиненко К. Шевчук, О. Колеснікова, С. Олійник, Л. Мельянкова, Л. Миськів, О. Боярова, Т. Слєсар, О. Криворот. На заході був присутнім Б. Опальчукзаступник начальника відділу регіонального розвитку, координації діяльності ВСП, дистанційної освіти та заочного навчання.

Постерна конференція мала дискусійний характер, під час якої члени комісії разом зі студентами, обговорили напрацьовані ними результати досліджень. Проведення такої конференції – це тренінг з проходження захисту магістерських кваліфікаційних робіт, який незабаром на них очікує, це один із додаткових способів підвищення свого наукового рівня, фахового спрямування, набуття навиків публічної дискусії. Предметом обговорення стали питання обліку, аналізу і внутрішнього контролю формування і використання пенсійного забезпечення відповідно до національного та міжнародного законодавства; нарахування заробітної плати відповідно до новацій трудового  законодавства;  розрахунків з оплати праці в умовах застосування комп’ютерних технологій; малоцінних та швидкозношувальних предметів в прикладних програмних рішеннях. Не залишались й поза увагою питання  щодо; операцій з трансфертного ціноутворення в умовах євроінтеграційних процесів України; адаптації національної системи бухгалтерського обліку і фінансової звітності до міжнародних стандартів; динамічності законодавчих зміни у сфері обліку, оподаткування, аудиту.

Переважна  більшість досліджень виконані магістрами на матеріалах суб’єктів господарювання, де вони проходили виробничу практику, і, найголовніше, - вже працюють (за сумісництвом) на посадах бухгалтерів (молодших і провідних), асистентів аудиторів, спеціалістів по документообігу,  а також на інших посадах за фахом в аграрних,  промислових, торгівельних підприємствах,  аудиторських, інвестиційних та страхових компаніях, консалтингових фірмах та ін.

     Загалом, студенти продемонстрували належний  рівень набутих ними фахових компетентностей й володіння категорійно-понятійним та аналітично-дослідницьким апаратом, а також вміння професійно презентувати отримані результати дослідження, власні висновки й пропозиції.

    Бажаємо магістрам з обліку та оподаткування успішного  підтвердження своєї професійної компетенції під час захисту магістерських кваліфікаційних робіт, а в подальшому – підвищення їх конкурентоспроможності та мобільності на ринку праці!

Людмила Мельянкова, Наталія Кузик
доценти
кафедри обліку та оподаткування

 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook