ЗАХИСТ ПОСТЕРНИХ ПРЕЗЕНТАЦІЇ МАГІСТРІВ КАФЕДРИ ГРУНТОЗНАВСТВА ТА ОХОРОНИ ГРУНТІВ ІМ. ПРОФ. М.К.ШИКУЛИ

November 23, 2021

 

Онлайн захист постерних презентацій за результатами досліджень магістрів спеціальності 201 «Агрономія» освітньої програми «Агрохімія і ґрунтознавство» відбувся 23 листопада 2021 року.

Із вітальним словом до магістрів звернулася декан агробіологічного факультету, професор кафедри ґрунтознавства та охорони ґрунтів ім. проф. М.К.Шикули Тонха Оксана Леонідівна та завідувач кафедри, доцент Кравченко Юрій Станіславович, які дали поради студентам і наголосили на тому, щоб вони максимально використали поради та зауваження викладачів кафедри для успішної підготовки до захисту на ДЕК.



Першим представив результати своєї роботи «Оцінка показників гумусового стану за різних систем удобрення чорнозему реградованого» Ігор Костюченко, керівник Олена Піковська. Доповідь викликала жваву дискусію, Ігорю задали велику кількість питань, оскільки робота присвячена актуальному питанню захисту грунтів від дегуміфікації.

Продовжив представлення результатів Вадим Вельма, керівник Анатолій Балаєв, робота якого присвячена якісній оцінці грунтів ФГ «Джерело-В» Хмельницької області. Доповідач показав високий рівень володіння матеріалом, обґрунтував рекомендації щодо впровадження системи Strip-till на полях господарства. Саме під час обговорення до конференції долучилися представниця навчальної частини університету Тетяна Власенко та заступник декана агробіологічного факультету Володимир Завгородній.

Чіткою, змістовною та динамічною була доповідь Катерини Пархомчук, керівник Оксана Тонха на тему  оцінки показників азотного фонду дерново-слабопідзолистого грунту під впливом біологізації землеробства.

 

Наступною естафету прийняла староста групи Валерія Алєксєєва, керівник Анатолій Балаєв, яка доповіла про зміни лабільних гумусових речовин за різних систем обробітку грунту та удобрення в умовах стаціонарного досліду.

Неабиякий інтерес викликала робота Назарія Семенюка, яку він виконав під керівництвом Оксани Тонхи «Бонітування ґрунтів ФГ  «Агро-еко-граунд» Камянець-Подільського району», адже у своїй роботі він підняв важливе питання захисту ґрунтів від водної ерозії, яка є актуальною для ґрунтового вкриття Поділля.


Доповідь на неординарну тему представила Діана Максимчук: «Oцінкa трoфнoсті різних субстрaтів для вирoщувaння інжиру (Ficus carica)»,  керівник Оксана Тонха.


 

Також слід відзначити постери магістрів Іванни Росохи, керівник Олена Піковська та Кислого Дмитра, керівник Лариса Кучер.

Онлайн захід відбувся у насиченій, багатій питаннями та побажаннями, проте доброзичливій атмосфері. Слід відзначити активну участь членів  кафедри в обговоренні постерних презентацій. Оксана Леонідівна звернула особливу увагу магістрів на виробничі питання раціонального використання ґрунтів, давала поради щодо покращення їх робіт, спрямовувала на подальшу професійну діяльність. Юрій Станіславович звертав особливу увагу на методику досліджень, Анатолій Джалілович  на практичному використанні результатів досліджень.

 

Олена Піковська, доцент кафедри

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook