м. Київ, вул. Виставкова, 16,
(навчальний корпус № 12)

БАНДУРА Валентина Миколаївна

Професор

Професор , Доктор технічних наук
Дисципліни викладання

1.Основи промислового будівництва, 

2.Процеси і апарати харчових виробництв.

3. Стандартизація та сертифікація с-г продукції.

Освіта

1983-1988рр.Вінницький політехнічний інститут спеціальність – Машинобудування, кваліфікація – Інженер-викладач машинобудівних дисциплін

2000р.-Одеська національна академія харчових технологій, кандидат технічних наук, спеціальність 05.18.12 – процеси і обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. 

2021 – Одеська національна академія харчових технологій, доктор технічних наук, спеціальність 05.18.12 – процеси і обладнання харчових, мікробіологічних та фармацевтичних виробництв. 

Дисертаційне дослідження

Тема кандидатської дисертаційної роботи: Наукове обґрунтування процесу подрібнення м’яса птиці. 

Тема докторської дисертаційної роботи: Науково-практичне обґрунтування енергоефективних технологій переробки олійної сировини на основі механічних та електромагнітних інтенсифікаторів

Наукові інтереси

Енергоефективні технології харчових виробництв

Стажування

1. 17.03.-18.04.2025р. International Internship Program within the Framerwork of the Internatoinal Spring School "Inclusion, Social Responsibility and Entre Preneurship. Social Innovationns of Community Development and Youth Engagement" ERASMUS+ 2025SPS-000369 на базі НУБІП України, 6 кредитів ЄКТС (180 годин)

2. 3-7 червня 2024р. Домедична допомога у разі нещасних випадків на виробництві в умовах воєнного стану. 3-7 червня 2024р НУБІП України. Свідоцтво №00493706/006460-24 1 кредит ЄКТС (30 годин)

 

Експертна, проектна та громадська діяльність
  1. Член підкомісії Науково-методичної комісії № 11 з аграрних наук та ветеринарії сектору вищої освіти Науково-методичної ради Міністерства освіти і науки України з розроби стандарту вищої освіти України першого (бакалаврського) рівня освіти ступеня вищої освіти – бакалавр, галузі знань – 20 Аграрні науки та продовольство спеціальності – 208 Агроінженерія.

  2. Експерт НАЗЯВО

Вибрані публікації

1. Electrotechnologies of targeted energy delivery in the processing of food raw materials OG Burdo, VN Bandura, YO Levtrinskaya. Surface Engineering and Applied Electrochemistry, 2018, 54 (2), 210-218

2. Innovative methods of drying rapeseeds using microwave energy V Bandura, I Bezbah, I Kupchuk, L Fialkovska Polityka Energetyczna. 2023. Vol. 26, Issue 2. P. 217-230.

3. Development of wave technologies to intensify heat and mass transfer processes O Burdo, V Bandura, A Zykov, I Zozulyak, J Levtrinskaya, E Marenchenko Восточно-Европейский журнал передовых технологий, 2017. 34-42

4. Research on sunflower seeds drying process in a monolayer tray vibration dryer based on infrared radiation. V Bandura, V Mazur, L Yaroshenko, O Rubanenko INMATEH-Agricultural Engineering.-(Румунія). 2019.-Vol. 57,№ 1.-P. 233-242.

5. Energy-efficient technologies for thermal treatment and drying of food products. Burdo, O., Bezbah, I., Bandura, V., ... Petrovskyi, V., Osadchuk, P. Journal of Central European AgricultureOpen source preview, 2025, 26(2), 405–416

6. Intensification of apple drying using convective and combined methods of dehydration. Paziuk, V., Husarova, O., Bandura, V., Fialkovska, L. Inmateh Agricultural Engineering. 2024, 72(1), 173–182

7. Application of the differential scanning calorimetry method in the study of the tomato fruits drying process. Kuznietsova, I., Bandura, V., Paziuk, V., Tokarchuk, O., Kupchuk, I. AgraarteadusOpen source preview, 2020, 31(2),173–180

8. Intensification of rapeseed drying process through the use of infrared emitters. Bulgakov, V., Bandura, V., Arak, M., Olt, J. Agronomy ResearchOpen source preview, 2018, 16(2), 349–356.

9. Theoretical rationale and identification of heat and mass transfer processes in vibration dryers with ir-energy supply. Bandura, V., Kalinichenko, R., Kotov, B., Spirin, A. Eastern European Journal of Enterprise TechnologiesOpen source preview, 2018, 4(8-94), 50–58.

10. Experimental research of oil extraction from canola by using microwave technology Burdo, O., Bandura, V., Kolianovska, L., Dukulis, I. Engineering for Rural DevelopmentOpen source preview, 2017, 16, 296–302.