Богдан Невгад - професія фінансист це запорука майбутнього успіху!

14 липня 2021 року
     – Доброго дня! Представтеся, будь ласка.
   – Доброго дня. Мене звати Богдан Невгад, я випускник 2021 року Боярського ФК НУБіП України, де здобув освітньо-професійний ступінь фахового молодшого бакалавр за спеціальністю 072 «Фінанси, банківська справа та страхування».

    – Богдане, розкажіть про обрану спеціальність, про навчання в коледжі.
  – Обрати фах фінансиста свого часу мені порадила мама, професійною сферою діяльності якої є галузь економіки. Про коледж дізнався спочатку від свого найближчого оточення: рідних, друзів. А потім вже сам почав цікавитися навчальним закладом і умовами для навчання, які він забезпечує. Спеціальність «Фінанси, банківська справа та страхування» ще також зацікавила широкими можливостями для професійної реалізації. Це фінансове посередництво, страхування, банківська справа, управління та нагляд у сфері оподаткування, організація фінансових служб підприємств та установ різних форм власності. Сучасний фінансист володіє навичками, які дозволяють здійснювати фінансовий і банківський контроль за обігом грошових коштів, забезпечення фінансової стабільності підприємства, аналізувати стан його фінансової і господарської діяльності, брати участь у розробці інвестиційних програм, визначенні напрямів витрачання коштів, забезпеченні поточного фінансування, здійснювати взаємодію з різними структурами фінансового ринку стосовно фінансової, кредитної і податкової діяльності. Тому я із задоволенням навчався в коледжі, брав активну участь у науковій роботі. Це був надзвичайно цікавий час, адже в коледжі можна було не тільки навчатися та ходити на пари, а й розвиватися всебічно, в усіх сферах завдяки застосуванню сучасних методів навчання: інтерактивних ігор, тренінгів, мозкових штурмів, вирішенню кейсів.

   – Скажіть, чому ви вирішили продовжити навчання в Національному університеті біоресурсів і природокористування України?
  – Про економічний факультет НУБіП України я дізнався вже коли навчався в коледжі, кілька років тому. Багато моїх знайомих – випускників Боярського ФК НУБІП України – рекомендували мені саме цей навчальний заклад. Окрім того, під час навчання в коледжі я приймав участь у Днях відкритих дверей, що проводилися економічним факультетом, кафедрою фінансів і мав змогу детальніше ознайомитися з університетом. Я побачив, що він має зручне розташування та розвинуту інфраструктуру; по-сучасному відремонтовані аудиторії з необхідним комп‘ютерним обладнанням (що за нинішніх умов важливо і для дистанційного навчання). Не можна не згадати про мальовничий ботанічний сад, великий стадіон, комфортні гуртожитки. Тому отримавши диплом молодшого бакалавра зі спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» я прийняв рішення далі навчатися в НУБіП України.

    – Чого очікуєте від навчання в університеті?
  – Фінанси, банківська справа та страхування – єдина економічна спеціальність, що цілеспрямовано готує фахівців для роботи у різних фінансових установах та фінансових службах підприємств та організацій різних форм власності. Професія фінансиста є однією із найбільш престижних та високооплачуваних у світі проте вимагає знання і системного застосування управлінських та аналітичних навичок для оцінки фінансового стану підприємств та організацій, бюджетування та прогнозування, контролю над витрачанням грошових коштів та розробки заходів з мінімізації ризиків. Тому розраховую на те, що саме в університеті я зможу отримати високоякісну освіту згідно з європейськими стандартами, яка у майбутньому надасть мені всі можливості для успішної професійної реалізації. Переконаний що, обираючи навчання в цьому університеті, я обираю кілька найщасливіших студентських років, які будуть наповнені змістовними лекціями, науковими конференціями, творчими конкурсами й веселим відпочинком в студентському містечку.

   – Які маєте уподобання окрім навчання?
   – Головним моїм захопленням є література, і в-першу чергу та яка дозволяє поглибити і розширити розуміння економіки і фінансів. Багато часу також приділяю вивченню спеціалізованих навчальних курсів та програм. Окрім того, у вільний час люблю малювати. Знаю, що університет надає багато можливостей, таких як активне студентське життя поза навчанням, якісна освіта та багато іншого. Сподіваюсь, що стану членом великої дружньої родини НУБіП України!

   
– Богдане, дякую за розмову. Бажаю Вам успішно скласти вступні випробування та чекаємо на зустріч з Вами вже восени на навчанні!
 
Розмову вела Інна Долженко,
доцент кафедри фінансів

 

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook