Але студенти отримали всі поради щодо приготування правильного шашлику, з якими і ми хочемо поділитися. Тож ідеальним варіантом для приготування страви стане свіже м'ясо, тобто свіжина, з помірною кількістю жиру. Свіже м'ясо на зрізі має рожевий, рівномірний колір. При виборі частини туші перевагу варто віддавати шиї, корейці, грудинці і поперековій частині. Не підходить для цих цілей окіст і лопатка.
При відсутності свіжого м'яса цілком прийнятним буде використання охолодженого і замороженого продукту. Основний секрет приготування смачного шашлика з замороженого м'яса полягає в його правильній підготовці. Для цього м'ясо треба розморозити, краще всього, якщо це буде відбуватися на нижній полиці холодильника. Такий варіант дозволить розморожування дозволить зберегти смакові і поживні властивості продукту.
Для маринування шашлика краще використовувати емальований, скляний або керамічний посуд. Не рекомендується застосовувати для цього алюмінієву та пластикову тару, оскільки в процесі маринування м'ясо може увібрати в себе шкідливі речовини, що виділяє посуд.
Які продукти і спеції знадобляться для маринаду, залежить від вибраного рецепту маринування. Для класичного рецепту шашлика знадобиться цибуля, сушена паприка, коріандр, базилік сушений, мелений пахучий перець, чабер, чилі сушений, куркума, карі, аджика, сіль і оцет. Проте це не остаточний список, він може бути доповнений, або деякі інгредієнти можуть бути замінені іншими продуктами.
Крім шашлика студенти ще й скуштували запеченої картоплі та овочів, які також видалися надзвичайно смачними. Свіже повітря, гармонія з природою та смачна їжа – те, що треба!
Не менш цікавим був майстер-клас з приготування бананового хліба, який провели для одногрупників студенти Юлія Мохна та Аня Хименко, які встигають поєднювати навчання і роботу на підприємстві Seeyoubakery, що займається виробництвом кондитерських виробів.
Їхній рецепт такого дієтичного хліба заслуговує на увагу. Тож пропонуємо всім взяти на озброєння. Для приготування бананового кексу потрібно:
- банани - 3 шт.
- яйця – 3 шт.
- цукор – 100 г
- ванільний цукор – 10 г
- рослинна олія – 100 мл
- борошно пшеничне – 200 г
- розпушувач – 10 г.
- щіпотка солі.
Два банани почистити, розімнути вилкою і змішати з яйцями, додати цукор і вальний цукор, сіль, олію. Всипати борошно, в яке попередньо додати розпушувач. Всі інгредієнти розмішати в мисці. Форму змастити олією, вилити в неї тісто і зверху покласти розрізаний на дві частини банан. Випікати при 200 градусах до готовності.
Головною особливістю бананового хліба вважається не тільки смак і аромат свіжої випічки, але й вітамінно-мінеральний склад продукту. Він неймовірно корисний для організму людини, чим і впевнилися всі присутні після дегустації такого виробу. «Було смачно, корисно і креативно!», - всі в один голос відреагували на випічку.
Два дні студентам присвятили працівники кондитерського цеху супермаркету «Сільпо», що знаходиться на пр. Степана Бандери, 26. Всі разом готували смачні десерти, прикрашали їх, а потім неперевершені шедеври смакували з чаєм. Тільки по одних фото можна зрозуміти наскільки цікавими були ці дні.
Від себе особисто і від керівництва деканату хочу виразити велику вдячність всім задіяним в проведенні майстер-класів: викладачам, студентам факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК та особливо працівникам супермаркету «Сільпо» - керуючого магазином Федину Олександру Івановичу, менеджеру з персоналу Фастовець Євгенії Євгеніївні за теплий прийом і чудову атмосферу в кондитерському цеху.
Ось така суперова навчальна практика у студентів спеціальності 181 «Харчові технології»!