День відкритих дверей на кафедрі романо-германських мов і перекладу гуманітарно-педагогічного факультету

20 квітня 2021 року

   17 квітня 2021 року в Національному університеті біоресурсів і природокористування України відбувся День відкритих дверей для випускників шкіл, технікумів і коледжів, на якому всі бажаючі мали можливість познайомитися з нашим навчальним закладом, із спеціальностями, отримати відповіді на всі запитання щодо вступу, навчання, дозвілля чи проживання.
   З метою популяризації спеціальності 035.041 «Філологія (германські мови та література (переклад включно), (Англійська мова та друга іноземна)» та залучення студентів до вступу на гуманітарно-педагогічний факультет кафедра романо-германських мов і перекладу підхопила естафету та запросила абітурієнтів на онлайн-презентацію кафедри.
    До заходу приєдналися науково-педагогічні працівники кафедри романо-германських мов і перекладу, англійської філології, завідувач кафедри д-р пед. наук, доц. Дьоміна В.В., й англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, завідувач кафедри канд. філол. наук, доц. Грабовська І.В. До Дня відкритих дверей кафедри долучилися вихованці Київського обласного комунального позашкільного навчального закладу «Мала академія наук учнівської молоді», відділення мовознавства, разом із заступником директора Григоренко О.П. Всього на заході було 63 учасника, з них – 41 випускник ЗОШ, 6 випускників коледжів.
   Завідувач кафедри романо-германських мов і перекладу доктор філологічних наук, професор Марія Личук привітала абітурієнтів та презентувала випускову кафедру, що забезпечує підготовку студентів першого (бакалаврського) та другого (магістерського) рівнів спеціальності 035.041 «Філологія (германські мови та література (переклад включно), (Англійська мова та друга іноземна)».

   Завідувач кафедри англійської мови для технічних та агробіологічних спеціальностей, кандидат філологічних наук, доцент Інна Грабовська ознайомила абітурієнтів з вибірковими дисциплінами, які викладають на кафедрі за спеціальністю 035 «Філологія». Наголосила на важливості професії викладача для аграрного сектору як певної специфіки, увиразнила оновлені ролі перекладача через вимоги ринку праці та виклику в світі.

   Юрій Рожков, асистент кафедри романо-германських мов і перекладу, секретар відбіркової комісії на гуманітарно-педагогічному факультеті спеціальності «Філологія» (германські мови та літератури (переклад включно), (англійська мова та друга іноземна) ознайомив абітурієнтів з умовами вступу-2021, особливостями цьогорічної вступної кампанії.

   До проведення заходу також долучилися студентки першого курсу ОПП «Англійська мова та друга іноземна». Студентка Ярослава Воробйова ознайомила абітурієнтів зі списком навчальних дисциплін у навчальному плані спеціальності «Філологія», які вивчають на першому курсу. Студентка Діана Супруненко розповіла про унікальність НУБіП України та цікаві факти його історії; студентка Валентина Хатьонка поділилася своїми враженнями від першого року навчання в університеті та обґрунтувала переваги студентського життя в НУБіП України.

   Студентка четвертого курсу Аліна Чеберяко поділилася своїм досвідом навчання у Поморській академії (м. Слупськ, Польща) за програмою «Подвійного диплому».

   Кандидат філологічних наук, доцент кафедри Олександр Поліщук представив презентацію «Підготовка фахівців зі спеціальності «Філологія» (германські мови та літератури (переклад включно), (англійська мова та друга іноземна)».

   Кандидат педагогічних наук, доцент кафедри романо-германських мов і перекладу Олег Ножовнік презентував методики та підходи до викладання англійської мови на кафедрі романо-германських мов і перекладу, провів для абітурієнтів перекладацький челендж з використанням новітніх засобів комунікації та дистанційної освіти.

   Зустріч пройшла в доброзичливій та дружній атмосфері. Абітурієнтів зацікавила спеціальність «Філологія» (германські мови та літератури (переклад включно), (англійська мова та друга іноземна)», і вони задавали безліч запитань щодо прохідного балу для вступу до університету, обсягу державного замовлення, соціально-побутових умов для проживання студентів, мовної практики.

   Дякуємо всім, хто долучився до нашої зустрічі і чекаємо абітурієнтів у стінах нашого університету!

 

Сиротіна Олена,
старший викладач кафедри романо-германських мов і перекладу,
Поліщук Олександр,
доцент кафедри романо-германських мов і перекладу

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook