Стандарти зеленого будівництва та екологічні вимоги на вебінарі «RESET 2021. Зелене будівництво» в рамках дисципліни "Менеджмент навколишнього середовища"

7 квітня 2021 року

    07 квітня об 11.00 магістри кафедри стандартизації та сертифікації сільськогосподарської продукції в рамках дисципліни «Менеджмент навколишнього середовища» мали можливість бути учасниками вебінару «RESET 2021. Зелене будівництво». Можливість прийняти участь у європейському заході відбулась за рахунок давньої співпраці факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК з ВГО "Жива планета" безпосередньо з головою цієї організації Світланою Берзіною.

     Оскільки основною функцією закладів освіти є формування особистості, то вихідним для реалізації стандарту «Зелений клас» стало положення, що принципи сталого розвитку мають бути втілені у життя школи і пронизувати як процес навчання, так і все навчальне середовище, виховний процес і позакласну діяльність навчального закладу в цілому. Усе шкільне життя має бути спрямовано на формування моделей поведінки, знань, умінь, цінностей й уподобань учнів, які сприяють сталому розвитку.

     На вебінарі були підняті питання презентації інструментів для замовників проєктів реконструкції чи нового будівництва шкіл. Рекомендації до презентації розроблені експертами проєкту GIZ «Просування енергоефективності та імплементації Директиви ЄС про енергоефективність в Україні».

    Цьогорічна тематика присвячена темі енергоефективного зеленого будівництва. Перший навчальний вебінар ознайомить з перевагами нових підходів що дозволять створити більш здорові, комфортні умови для навчання учнів та заощадити бюджетні кошти на експлуатаційних витратах.

    Мова йшла про зелені школи, які починаються з зелених будівель. Проєктом GIZ розроблені рекомендації для замовників – як краще сформулювати умови на проектування нових чи реконструкцію вже існуючих навчальних закладів. Визначені показники критеріїв до кожного з елементу будівлі стануть надійним керівництвом для всіх хто прагне будувати українські навчальні заклади майбутнього.

    Партнери RESET 2021: Мінрегіон; Міністерство захисту довкілля та природних ресурсів України; Міністерство розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства України; ВГО "Жива планета". 

Владислав Сухенко,
завідувач кафедри стандартизації та
сертифікації сільськогосподарської продукції

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook