Олександр Мочкош з Мукачева: я хочу бути успішним аграрієм і тому обираю НУБіП

15 березня 2021 року
     Мій батько приватний підприємець у сфері сільського господарства. Він допоміг мені з визначенням професії, тому що сьогодні професія агронома дуже потрібна в різних великих аграрних комплексах країни, а також у невеликих фермерських господарствах, оранжереях, розплідниках, теплицях, науково-дослідних та освітніх інститутах.

     Агроном – це своєрідний програміст на полі. Він розробляє алгоритм сільськогосподарських робіт, тестує та видозмінює його в процесі виробництва. Професія є чи не найважливішою в агробізнесі, оскільки кінцевим результатом діяльності агронома є урожай, а відтак і заробіток компанії. Така робота вимагає стресостійкості, вміння швидко реагувати на проблеми й бажання постійно оновлювати знання з агрономії.
     Базові знання з агрономії я отримую у закладі фахової передвищої освіти ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України» за спеціальністю 201 «Агрономія», в подальшому планую продовжити навчання в НУБіП України, де людина навчається не просто бачити якусь хворобу на рослині, а розуміє, який збудник її спричинив, як швидко і як далеко він поширюється, як він проникає в рослину, як відбувається зараження – від цього залежить вибір агротехнічних операцій.

     Зважаючи на всі особливості професії агронома, студентам важливо обрати для освіти той університет, де можна справді багато чому навчитись, опанувати програмне забезпечення, яке використовується в агрономії. Таким для мене і є Національний університет біоресурсів і природокористування України.

Мочкош Олександр,
студент четвертого курсу
агрономічного відділення
ВСП «Мукачівський фаховий коледж НУБіП України»

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook