Навчально-наукова лабораторія біоеконометрики та дейтамайнінгу – сучасна інноваційна платформа для розвитку кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України

28 лютого 2021 року

Навчально-наукова лабораторія біоеконометрики та дейтамайнінгу кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України активно використовується у навчальному, методичному та науковому процесах.

У 2020 р. на базі лабораторії було проведено наступні конференції: ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція «Стратегія інноваційного розвитку аграрних формувань України: аналітико-прогнозний аспект» (https://nubip.edu.ua/node/80845) та І Всеукраїнська студентська науково-практична інтернет конференція «Аналітико-прогностична оцінка розвитку підприємств аграрного сектору в умовах міжнародної інтеграції» (https://nubip.edu.ua/node/81056).

У лабораторії працюють гуртки кафедри «Цифрова статистика» та «Бізнес-аналітика».

 

На базі лабораторії була започаткована освітня платформа «Бізнес-аналітика: від теорії до практики», яка складається з блоків інформаційного і аналітичного забезпечення бізнес процесів і їх практичної реалізації з використанням сучасних програмних продуктів (EXCEL, SPSS, Gretl, R-програмування). Члени кафедри у режимі онлайн конференції презентували теоретичні і практичні напрями своїх досліджень.

 

Активно працюють аспіранти кафедри і викоритовують у своїх дослідженнях статистичний програмний продукт SPSS лабораторії. Аспірант Федорченко Х. у дисертаційному дослідженні на тему: «Аналітичний моніторинг фінансового забезпечення розвитку сільськогосподарських підприємств» залучає модулі цієї програми.

 

Одним з прикладних програмних продуктів, який використовується в навчальній лабораторії біоеконометрики та дейтамайнінгу є мова програмування R. Вона використовується при викладанні дисциплін «Статистика та аналіз даних в R» та навчальної практики для студентів.

 

Курс «Аналіз даних та статистичне виведення на мові R» розроблений в межах "Ініціативи з розвитку аналітичних центрів в Україні", яку виконує МФ «Відродження» у партнерстві з Фондом розвитку аналітичних центрів (TTF) за фінансової підтримки посольства Швеції в Україні. Доцент кафедри Воляк Л.Р. отримала сертифікат щодо проходження курсу «Аналіз даних та статистичне виведення на мові R» на базі платформи «Prometheus», що підтверджує її рівень володіння даним програмним продуктом.

 

У 2021 р. на базі лабораторії біоеконометрики та дейтамайнінгу кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України буде проведено 26 березня 2021 р. Всеукраїнський вебінар «Аналітико-прогнозне і обліково-правове забезпечення управління підприємствами аграрного бізнесу» присвяченого 70-річчю економічного факультету та 15 квітня 2021 р. ІІ Всеукраїнську студентську науково-практичну інтернет-конференцію «Теорія і практика облікового, аналітичного та правового забезпечення управління підприємствами аграрного сектору в умовах сучасних викликів».

Переконана, що використання сучасних прикладних аналітичних продуктів нашої лабораторії стане добрим підґрунтям для підготовки успішних фахівців за освітньою програмою «Аналітичне і обліково-правове забезпечення бізнесу» для студентів освітнього ступеня «Бакалавр».

 

 

О.І. Симоненко,

Доцент кафедри статистики та економічного аналізу,

завідувачка лабораторії біоеконометрики та дейтамайнінгу

кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України

 

 

 

 

  

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook