На кафедрі статистики та економічного аналізу пройшла ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція

8 вересня 2020, 13:00

8 вересня 2020 р. на кафедрі статистики та економічного аналізу економічного факультету Національного університету біоресурсів і природокористування України пройшла ІІІ Міжнародна науково-практична інтернет-конференція на тему: «Стратегія інноваційного розвитку аграрних формувань України: аналітико-прогнозний аспект». Конференція проводилася у режимі інтернет-форуму на платформі Cisco Webex Meetings. Організатори присвятили її 80-літньому ювілею доктора економічних наук, професора, фундатора кафедри статистики та економічного аналізу НУБіП України Савчука Василя Кириловича.

З вітальним словом до учасників конференції звернулися декан економічного факультету, професор Діброва А.Д. та завідувач кафедри статистики та економічного аналізу, професор Лазаришина І.Д.

У роботі науково-практичної інтернет-конференції взяли участь науково-педагогічні працівники і аспіранти нашого університету, інших провідних українських вищих навчальних закладів (зокрема, Державного університету “Житомирська політехніка", Державного університету інфраструктури та технологій, Національного університету харчових технологій, Чернівецького національного університету ім. Ю. Федьковича) і їх колеги з Латвії, Польщі, Румунії, Словаччини та Швейцарії.

Виступи на конференції, обговорення та дискусії за результатами досліджень проходили у наступних секціях:

1. Аграрні формування: проблеми і пріоритети розвитку.

2. Інформаційно-інноваційне забезпечення управління стратегічним розвитком аграрних формувань.

3. Аналітико-прогнозні тренди соціально-економічного розвитку аграрних формувань.

4. Методичний інструментарій та економетричне моделювання стратегій інноваційного розвитку аграрних формувань.

5. Фінансово-інвестиційне забезпечення інноваційного розвитку аграрних формувань.

 

Основні доповіді учасників конференції лягли в основу підготовки колективної монографії "Статистико-аналітичне забезпечення управління інноваційним розвитком економічних суб’єктів".

До важливих результатів ІІІ Міжнародної науково-практичної інтернет-конференції слід віднести розвиток наукових, академічних і культурних обмінів між викладачами, поліпшення особистих та професійних навичок науковців на основі інтеграції з підприємництвом, налагодження міжнародного наукового співробітництва у галузі аграрної економіки.

 

Воляк Л.Р.,

Куць Т.В.

  

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook