Зимовий Ботанічний сад: першокурсники знайомляться з перлинами університету

22 лютого 2021 року
     … Все, зимі кінець! Не знаю, як у лісі, але в масиві ботанічного саду НУБіП дерев’яні ведмеді – подарунки обласних лісгоспів – вже прокинулися і здивованими очима спостерігають за паломництвом університетської молоді – студентів перших курсів факультетів тваринництва та водних біоресурсів, економічного і аграрного менеджменту, які вийшли на очне навчання. З експозицією їх знайомив завідувач лабораторії інтродукції та селекції дерев’яних рослин Станіслав Слюсар.

  

  

  

     Що можна сказати про знайомство з таким чудовим ботсадом? Вражає, говорить першокурсниця економічного факультету Валерія Омельченко. Шкода, що через пандемію коронавірусу ми побували тут вперше. Але точно не востаннє: як тільки зійде сніг і підуть першоцвіти ми з одногрупниками будемо тут постійними гостями. До речі, зі мною в групі навчаються хлопці і дівчата із Київської, Запорізької, Чернігівської, Полтавської, Волинської областей, і кожен з них зможе розповісти вдома про університетську перлину у столичному мегаполісі.

  

     Такої ж думки і староста академгрупи технологів Карина Коптева. Минулого року вона з відзнакою закінчила Донецький коледж Луганського НАУ, і для подальшого навчання обрала НУБіП.
     Вагалася між Харковом і Києвом, і завдяки порадам мого куратора, який переконав, що тут прекрасна навчальна база, віддала перевагу вже моєму університету. У нашій групі навчаються 23 студенти, які хочуть працювати технологами. У майбутньому бачу себе головним технологом на великому виробництві. В цьому впевнилися, коли проходила виробничу практику на ПрАТ «АПК-Інвест», а знань для цього – як вже набутих раніше, так і тих, що здобуваю зараз, завдяки професійності наших викладачів – вистачить. Особисто мені дуже подобаються «пари» Миколи Себи, який читає «Біотехнології в тваринництві», Ольги Тупицької («Бітехнологія»), Івана Чумаченка («Директиви»).
     Аліна Андросович прийшла навчатися до нас після закінчення Дніпропетровського індустріального коледжу. Коли щиро, то майже випадково, але зараз вже агітує своїх колишніх одногрупників, які пішли на виробництво, продовжувати навчання – і саме в НУБіП. А її молодший брат Віталій – вже готовий подавати документи у виш, де навчається сестра. Справа за малим: гарно скласти ЗНО.

  

     Та тільки знайомством з арборетумом і облаштуванням ботсаду не обмежилися: Україна вже всьоме відзначила День Героїв Небесної Сотні. Про цю трагічну і героїчну сторінку в новітній історії української нації молоді розповідав безпосередній учасник тих подій – співак Володимир Гонський.

Валентин Обрамбальський,
Ірина Кушніренко


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook