Готові та чекаємо студентів у гуртожитках студентського містечка!

6 лютого 2021 року
     Останній день огляду гуртожитків студентського містечка НУБіП України, 5 лютого 2021 року, згідно графіку розпорядження №2 від 2.02.2021р., розпочався з відвідування гуртожитку № 9 для приїжджих та гуртожитку №1.

     Завідувач гуртожитку № 9 для приїжджих Зиновій Кулаєць зустрічав комісію відповідальних осіб на чолі з начальником навчально-методичного відділу Ларисою Кліх. В комісію ввійшли заступник директора ННІ неперервної освіти і туризму Володимир Олійник, заступник директора ННЦ міжнародної діяльності Володимир Афанасенко, головний механік Петро Виштак.

  

     У свою чергу, до гуртожитку № 1 завітали заступник директора ННІ лісового і садово-паркового господарства Олександр Соваков, головний інженер Олег Самсонюк, заступник директора студентського містечка Максим Лазаріді та представники студентської ради гуртожитку. Зустріла членів перевіряючої комісії завідувачка гуртожитку – Юлія Горкуша.

     На завершення комплексної перевірки представники комісії під керівництвом проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші та проректора з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадима Ткачука відвідали відповідно гуртожитки № 9 та № 6. Серед присутніх: декан факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК Лариса Баль-Прилипко, головний механік Петро Виштак, завідувач гуртожитку № 9 Лідія Йовенко. Серед членів комісії, що завітали до гуртожитку № 6 декан факультету ветеринарної медицини Микола Цвіліховський, декан гуманітарно-педагогічного факультету Василь Шинкарук, головний інженер Олег Самсонюк. Звітував заступник завідувача гуртожитку № 6 Юрій Масалович.

  

     Особлива увага складу комісії приділялася готовності гуртожитків до зустрічі з мешканцями після затяжної перерви. Комплексна перевірка передбачала оцінювання рівня побутових умов, стану місць загального користування, коридорів, сходових клітин та здатність забезпечити санітарно-гігієнічні умови проживання мешканців: наявність ізоляторів, дезінфікуючих засобів, дотримання маскового режиму. Також, одним із головних критеріїв – дотримання усіх правил пожежної безпеки, адже ймовірність виникнення пожеж підвищується саме в зимовий період.

     За розпорядженням ректора, після оглядів усіх гуртожитків провели узагальнену нараду із завідувачами гуртожитків, за участі проректора з навчальної і виховної роботи Сергія Кваші та завідуючого оздоровчим центром Вячеслава Крупки. Сергій Миколайович зазначив, підрозділ студентське містечко Національного університету біоресурсів і природокористування України налічує 12 студентських гуртожитків, у яких працюють близько 185 працівників та поселено майже 5600 студентів. З початком навчального процесу, 8 лютого, гуртожитки очікують на студентів 1 курсів та магістрів 1 року навчання у кількості 1746 осіб. Звернув увагу, що потребує системної роботи естетичний вигляд кожної кімнати, контрольних перевірок з боку студентської ради гуртожитку, дирекцій ННІ/деканатів факультетів. Провівши аналіз санітарного стану гуртожитків та прилеглої території, не зупиняючись на позитивних аспектах, що вже є, були окреслені усі проблеми, недоліки та потреби для покращення функціонування гуртожитків і підвищення якості умов проживання студентів.

     Покращення побутових умов в гуртожитках, ремонтні роботи, підтримка порядку, створення комфорту, затишку, облаштування прилеглої території – робота завідувачів гуртожитків, якій вони присвячують більшу частину свого часу, для якої докладають чимало зусиль. А в період пандемії та її наслідків обов’язків стало значно більше.
     З початком другого навчального семестру розділити нові враження, оцінити зміни та покращення зможе і студентство. Сподіваємося на бережливе ставлення мешканців до майна гуртожитків та виявлення поваги до праці співробітників, що роблять їхню студентську домівку кращою та затишною.

Сергій Стецюк,
директор студентського містечка

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook