ФІЗІОЛОГІЯ – НАУКА ПРО ЖИТТЯ: ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ВІКТОРА ТРОКОЗА

5 лютого 2021 року

Вивчення фізіології сільськогосподарських тварин у студентів І курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів (спеціальність «Технологія виробництва і переробки продукції тваринництва») розпочалося 02 лютого 2021 р. відкритою лекцією професора кафедри біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, доктора сільськогосподарських наук, професора Віктора Трокоза.

Тема лекції: «Фізіологія – наука про життя». Онлайн зустріч зі студентами була організована на платформі Cisco Webex. Не дивлячись на те, що семестр тільки розпочинається, майже всі студенти курсу зацікавилися вивченням фізіології та з’явилися на лекцію.

Насамперед лектор познайомив студентів з кафедрою біохімії і фізіології тварин ім. акад. М. Ф. Гулого, її історією, традиціями, досягненнями та співробітниками. До речі, на лекції були присутні науково-педагогічні працівники кафедри на чолі із завідувачем, професором Віктором Томчуком. Крім того – члени комісії з оцінки якості читання лекцій на факультеті ветеринарної медицини під орудою кандидата ветеринарних наук, доцента Наталії Бойко.

Далі проф. В. Трокоз виклав матеріали лекції, які включали такі питання: предмет фізіології сільськогосподарських тварин, її значення, завдання та зв'язок з іншими науками; історія розвитку фізіології; поняття про організм, його зв’язок з навколишнім середовищем, гомеостаз; нейрогуморальна регуляція функцій організму; методи фізіологічних досліджень.

На лекційному занятті були надані докази того, що знання з фізіології сільськогосподарських тварин є основою для всіх спеціальних дисциплін біолого-технологічного профілю й тому надзвичайно важливі для майбутніх технологів із виробництва та переробки продукції тваринництва, є важливою запорукою розуміння процесів життєдіяльності не лише тварин, а й людини.


Насамкінець лектор запросив студентів до участі в роботі наукових студентських гуртків, що дасть можливість значно покращити свої знання з фізіології сільськогосподарських тварин та ближче познайомитися з діяльністю кафедри. Також коротко був охарактеризований електронний навчальний курс «Фізіологія сільськогосподарських тварин» на платформі Elearn та дані настанови з його використання під час навчання.


За одностайними відгуками присутніх на лекції викладачів та студентів лекція була прочитана на високому науково-методичному рівні, з використанням сучасних методів унаочнення. Слід підкреслити високий науковий рівень володіння матеріалом лекції, систематичність та логічну послідовність викладення. Відзначено високу культуру мови лектора, його уміння підтримувати дисципліну, зацікавити й активізувати роботу студентів. Відчувався емоційний зв'язок із слухачами.

Кафедра біохімії і фізіології тварин ім академіка М. Ф. Гулого висловлює щиру подяку доценту кафедри терапії і клінічної діагностики Наталії Бойко за допомогу в організації проведення оцінки лекції та студентам І курсу факультету тваринництва та водних біоресурсів за інтерес до вивчення фізіології сільськогосподарських тварин.

Доктор ветеринарних наук, доцент
Олена Журенко

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook