Університет прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф провів конференцією з вишами-партнерами

28 листопада 2020 року
     Щорічна конференція ректорів партнерів Університету прикладних наук Вайєнштефан-Тріздорф (Німеччина) відбулася 27 листопада 2020 р. У заході взяли участь 45 представників з університетів Європи, Азії, Африки, Південної Америки. Від університету участь в конференції прийняли проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Ткачук та директор ННЦ міжнародної діяльності Олександр Лабенко.

     З вітальним та вступним словом до учасників конференції звернувся президент УПН Вайєнштефан-Тріздорф Dr. Eric Veulliet. Він зазначив важливість питання інтернаціоналізації всіх ВНЗ, які займаються освітніми процесами та дослідницькими проєктами.

     В наступних виступах учасники представили зміни, які стали вимушеною відповіддю освітнього закладу на пандемію COVID-19, пов’язаних з навчанням, міжнародною кооперацією університетів. Розповіли про підходи, які дозволяють продовжувати навчання та кооперацію. Проректор з науково-педагогічної роботи, міжнародної діяльності та розвитку Вадим Анатолійович Ткачук наголосив, що в нашому університеті багато років використовується онлайн-платформу для навчального процесу, що дозволило університету підтримувати його якість, незважаючи на пандемію. Також наш університет і надалі активно працює онлайн з усіма міжнародними проєктами, приймає участь в семінарах та конференціях.

     На конференції були розглянуті стратегічні питання подальшого розвитку співробітництва між ВНЗ-партнерами. Керівником міжнародних програм навчання проф. Ральфом Шлаудерером підіймалися наступні питання:

  • перспективи розвитку магістерських програм в умовах пандемії;
  • перспективи акредитації ІМА-програм і можливість отримання подвійних дипломів;
  • були представлені бакалаврські та магістерські програми, які плануються започаткувати англійською мовою.

     Д-р Арам Арістакесян наголосив на важливості програм з підвищення кваліфікації, що пропонує УПН Вайєнштефан-Тріздорф для НПП партнерських університетів.

     Враховуючи всі вищеназвані теми обговорення, підсумок конференції підвів проректор з міжнародної діяльності УПН Вайєнштефан-Тріздорф д-р Кірстен Лорц і наголосив, що незважаючи на пандемію і обмеження, всі університети-партнери працюють в посиленому режимі і приймають активну участь у розвитку міжнародної кооперації.

О.М. Лабенко
 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook