«Голосіївська ініціатива – 2020»: вчена рада затвердила звіт про виконання програми розвитку та нову Програму на 2021 рік

25 листопада 2020 року
     25 листопада 2020 року під головуванням Станіслава Ніколаєнка відбулося онлайн засідання вченої ради.

     За традицією ректор розпочав засідання короткою доповіддю про діяльність колективу за минулий місяць. Через посилення пандемії університет був змушений перейти на дистанційну форму навчання до кінця року, для студентів усіх курсів сесія пройде також дистанційно. Були внесені відповідні зміни до графіку навчального процесу. Наразі триває постерна презентація дипломних робіт магістрів другого року навчання. З 14 грудня розпочнеться зимова екзаменаційна сесія і тому ще є час як у викладачів, так і студентів поліпшити успішність, організувати додаткові консультації, в тому числі за потреби і очні для відпрацювання лабораторних та практичних занять, тощо. Розширена міжнародна діяльність – підписаний договір про співпрацю ще з одним китайським університетом, викладачі та студенти беруть участь в міжнародних онлайн стажуваннях, конференціях. В навчально-дослідних господарствах пройшла повномасштабна підготовка до зимівлі та комплекс осінніх польових робіт, посівна кампанія.

  

     Наукову доповідь за темою «Методи та засоби контролю проектування висококритичних систем» представив доцент кафедри комп’ютерних систем і мереж Вадим Шкарупило. Актуальним є питання застосування методів в різних галузях економіки. Ректор Станіслав Ніколаєнко зауважив, що поєднання зусиль в дослідженнях вчених різних факультетів, зокрема інформаційних технологій з агробіологами, енергетиками, економістами, дадуть плідні результати і виокремлять наші дослідження з-поміж інших.

     Про реалізацію програми розвитку ННІ лісового і садово-паркового господарства, виконання рішень вченої ради доповів директор Петро Лакида. Серед позитивів – зміцнення матеріально-технічної бази інституту, співпраця з бізнесом та органами влади, оновлення змісту, навчальних планів і програм тощо. Разом з тим колективу потрібно звернути увагу на профорієнтаційну роботу, більш активно залучати слухачів на підготовчі курси. У співдоповіді проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша, начальник науково-дослідної частини Володимир Отченашко, декан економічного факультету Анатолій Діброва відмітили динамічний розвиток, збільшення тематик наукових досліджень, активну госпрозрахункову діяльність інституту. Шляхи поліпшення навчальної, наукової діяльності викладені у відповідному рішенні вченої ради.

     Проректор Сергій Кваша представив звіт про виконання програми розвитку університету «Голосіївська ініціатива 2020» за п’ять років та проект плану реалізації на наступний період. Вчена рада затвердила документи,а ознайомитися з ними можна буде на офіційному сайті університету. Зрозуміло, що в майбутньому велика увага приділятиметься розвитку дистанційних технологій навчання та інтернаціоналізації освіти і це потрібно врахувати в нашій діяльності.

     Вчена рада таємним голосуванням обрала претендентів на заміщення вакантних посад науково-педагогічних працівників та присвоїла вчені звання. Також схвалила до друку навчально-методичну та наукову літературу, затвердила звіт приймальної комісії за 2020 рік, затвердила та уточнила теми, призначила рецензентів та утворила спеціалізовані вчені ради для захисту дисертаційних досліджень.

     У заключному слові ректор Станіслав Ніколаєнко звернув увагу членів вченої ради на кілька загроз, які стоять перед колективом: тривожна ситуація з пандемією і швидке поширення корона вірусної хвороби, зміщення акцентів в профорієнтаційній роботі, вихід на перше місце якості і можливостей дистанційного навчання, загострення фінансово-економічної ситуації в державі, необхідність залучення роботодавців до участі в навчальному процесі та розвитку матеріально-технічної бази. І одне з найголовніших – організоване завершення навчального року.

Денис Рудень
 


Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook