Дні відкритих дверей на факультеті харчових технологій на управління якістю продукції АПК

24 листопада 2020 року

Традиційно восени кожного навчального року розпочинаються Дні відкритих дверей в НУБіП України – в головному, третьому корпусі університету радо зустрічають абітурієнтів керівництво університету, декани факультетів, студентське самоврядування, кафедри. Ця традиція не змінилася, змінився лише формат таких зустрічей – тепер візити до кафедр, факультетів і університету в цілому проводяться нами в дистанційному режимі. Перша така спроба відбулася навесні і показала хороший результат під час вступної кампанії.

     Факультет харчових технологій та управління якістю продукції АПК дуже скурпульозно підходить до таких заходів, бо розуміє всю важливість проведення вступної кампанії.

Програма проведення дня відкритих дверей на факультеті ХТ та УЯП АПК предбачала:

11:40 – Вступне слово декана (Баль-Прилипко Л.В.)

12:00 – Про організацію навчального та виховного процесу (Тищенко Л.М., Слободянюк Н.М.)

12:20 – Про підготовку фахівців ОС «Бакалавр», ОС «Магістр» (зав. кафедрами Сухенко В.Ю., Слободянюк Н.М., Василів В.П.)

13:00 – Про майбутнє працевлаштування (роботодавці)

13:20 – про підготовчі курси і олімпіади для вступу в НУБіП України (Бурова З.А.)

13:40 – про особливості вступу в НУБіП України (Жеплінська М.М.)

14:00 - про стажування студентів за кордоном (Очколяс О.М.)

14:20 – Запитання - Відповіді

 

     Основними гостями заходу стали більше 200 осіб з числа учнів, батьків, вчителів та студентів коледжів з Києва та різних куточків України, а саме:

    - навчальний заклад "Європейський колегіум" м. Київ;

     - технічний ліцей міста Києва;

     - Березоворудський фаховий коледж Полтавської державної адміністрації;

     - Гусятинський коледж ТНТУ ім. І. Пулюя;

     - Київський кооперативний інститут бізнесу і права;

     - Броварська ЗОШ І-ІІІ ст. №6 Київської області;

     - Бобровицький ліцей Бобровицької міської ради Бобровицького району Чернігівської області;

     - Бобровицький заклад загальної середньої освіти І-ІІІ ступенів № 1 Бобровицької міської ради Чернігівської області;

     - Кам'янський еколого-економічний ліцей Кам'янської міської ради Черкаської області;

     - Бобровицький коледж економіки та менеджменту ім. О. Майнової НУБіП України;

     - Іллінецький аграрний коледж, Вінницька обл.;

     - технолого-економічний коледж Білоцерківського НАУ Київської обл.;

     - вище професійне училище №10, м. Київ;

     - Лазірківська ЗОШ ім. В.О. Підпалого Полтавської області;

     - Ладижинська ЗОШ №1 Вінницької області;

     - ліцей № 100 «Поділ» м. Києва;

     - ДНЗ Київський професійний коледж ПВП;

     - Лохвицький технікум харчової промисловості тощо.

     Протягом трьох насичених днів після зустрічей в он-лайн режимах з керівництвом університету абітурієнти і всі бажаючі змогли увійти на відеоконференції факультету харчових технологій, де з привітальним словом виступила декан факультету, професор Лариса Баль-Прилипко. Керівник деканату відзначила всі можливості факультету – від навчання в сучасних лабораторіях з не менш сучасним обладнанням до практик в Україні та за кордоном, від розваг і конкурсів до спортивних змагань, від проживання в гуртожитку до роботи на підприємстві.

     Модератором конференції виступив в.о. завідувача кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимир Василів, який представив ще двох завідувачів кафедр факультету – професора Владислава Сухенка та доцента Наталію Слободянюк.

    Кожен завідувач розповів про свою кафедру, їхні можливості і всі в один голос запевнили, що студентам навчатися у нас комфортно, безпечно і головне можна отримати якісні знання. А ще з користю можна і потрібно проводити дозвілля після навчання.

     Потім слово попросили викладачі факультету – доценти Марія Жеплінська, Людмила Тищенко, Зінаїда Бурова, Леонора Адамчук та Олена Очколяс. Їхні розповіді стосувалися культурного, виховного, наукового процесів, міжнародних програм і практик, які відбуваються на факультеті. Окремо було висвітлено особливості вступу на факультет в 2021 році. Використовуючи презентаційний матеріал, підготовлений науково-педагогічними співробітниками факультету, всі присутні на цих заходах змогли чітко і конкретно представити собі хід подій під час вступної кампанії, а надані відеоролики про навчальні лабораторії кафедр факультету змогли переконати присутніх про їх високу матеріально-технічну базу. Особлива увага була зосереджена до проведення підготовчих курсів та участі в олімпіадах НУБіП України. Адже завдяки таким заходам абітурієнти можуть суттєво підвищити свій загальний конкурсний бал.

 

     Найбільше запитань від абітурієнтів було щодо вступу на факультет та можливості проходження практики. На всі запитання було отримано відповіді як безпосередньо під час розмов з викладачами, так і в чаті.

 

     Будемо сподіватися, що наша продуктивна зустріч з абітурієнтами ще більше закріпиться у вигляді дружби протягом цього навчального року і літом з  нетерпінням будемо чекати на нових студентів в лавах факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК.

Марія Жеплінська,
доцент кафедри процесів і обладнання
переробки продукції АПК

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook