Тренувальний процес жіночої студентської збірної НУБіП України з баскетболу у змагальний період

29 жовтня 2020 року
м. Київ, НУБіП України

     Підготовка студентських збірних команд з баскетболу (юнаки, дівчата) до змагань має свої особливості. У студентських команд режим тренувань суттєво відрізняється від професійних і визначається заданими умовами навчального процесу університету. Тому тренер студентської команди змушений переборювати велику кількість специфічних труднощів, які містять складнощі при комплектації команди, при спробі правильної організації тренувального процесу відповідно до законів розвитку спортивної форми й адаптації, при побудові навчально-тренувального процесу з урахуванням недостатньої кількості тренувань (2-3 рази в тиждень), різного рівня підготовленості студентів і постійної зміни складу команди. Також є труднощі, які пов'язані із «зіграністю» тому, що склад баскетбольної студентської команди увесь час змінюється, оскільки одні спортсмени вступають на перший курс, інші закінчують виш і вибувають з команди через 4-5 років. З огляду на таку особливість тренувального процесу студентської команди дуже важко досягти лідируючих позицій у професійному чемпіонаті національного рівня. Але тренери збірної НУБіП України докладають багато зусиль до організації тренувальних занять.

     Під час вимушеного двотижневого карантину і переходу на дистанційне навчання збірна НУБіП України тренується у посиленому режимі по 2 години кожного дня, щоб мати змогу краще підготуватися до змагань у Чемпіонаті України вищої ліги. Дівчата працюють за розробленою програмою тренувань розвиваючи фізичні якості, відпрацьовуючи кидки у кошик, взаємодію між собою і награючи нові комбінації.

     У Чемпіонаті України жіноча збірна НУБіП України зіграла вже два тури: один вдома і один на виїзді. На жаль, у виїзному турі нашій команді не вдалося одержати перемогу. Дівчата поступилися 6-ма очками команді ХАІ (Харків) у першій грі і 16-ма у другій. Та цими вихідними наша збірна буде приймати команду «Козачка» з міста Запоріжжя і ми сподіваємося на перемогу. Ігри відбудуться у спортивному комплексі НУФВСУ 30 та 31 жовтня.
     Бажаємо успіху нашим дівчатам!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання

 


Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook