У НУБіП України відбувся вебінар за участі НКП ЄС і України «Секрет успіху в підготовці грантових заявок»

19 жовтня 2020 року
     З метою успішної підготовки конкурсних грантових заявок у програмах Горизонт 2020 і Horizon Europe та інших міжнародних і вітчизняних конкурсах Національним контактним пунктом Рамкової програми ЄС з досліджень та інновацій "Горизонт 2020": Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка на базі Національного університету біоресурсів і природокористування України, https://nubip.edu.ua/horizon2020, був організований вебінар на тему «Секрет успіху в підготовці грантових заявок / The secret of success in preparing grant applications» за участі європейського та українських НКП, який відбувся 16 жовтня 2020 року.

    Від Національного університету біоресурсів і природокористування України як з вітальним, так і заключним словом до учасників вебінару виступив директор центру міжнародної діяльності Олександр Лабенко. Модератором вебінару була керівник НКП Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка на базі НУБіП України Лілія Калачнюк.

     Перший доповідач вебінару – Bożena Podlaska, керівник NCP Food security, sustainable agriculture and forestry, marine and maritime and inland water research and the bioeconomy, Republic of Poland (http://www.kpk.gov.pl/, http://en.kpk.gov.pl/), виступила з доповіддю на тему: «The calls and tips on how to prepare a good proposal», в якій зупинилася на загальному огляді конкурсів Horizon 2020, особливо «The European Green DEAL» та найголовніших елементах підготовки успішної проектної заявки.
     Тетяна Котенко – керівник НКП Малі та середні підприємства на базі Центральноукраїнського національного технічного університету (Кропивницький, Україна), зупинилася у своїй доповіді на тему: «Можливості участі та залучення фінансування малими та середніми підприємствами (Горизонт 2020, USAID, EURECA, УКФ, Erasmus for young entrepreneurs та інші)» на актуальних конкурсах вище зазначених програм.

     З останньою доповіддю вебінару на тему: «Поступ і перспективи» виступила Лілія Калачнюк – керівник НКП Харчова безпека, стале сільське господарство, морські дослідження та біоекономіка на базі НУБіП України. Доповідач на прикладі участі НПП НУБіП України та гостей Інфозаходів НКП продемонструвала поступ, розширення інтересів та активність українських інституцій в участі міжнародних конкурсів та проектів упродовж останніх двох років. Ще раз було наголошено на удосконалення подання інформації про міжнародні конкурси проектних заявок, як у національному, так і в європейському веб-просторі.

     Поряд з цим було виділено важливу інформацію щодо можливості приєднання у якості партнерів до консорціумів (які подають конкурсні проектні заявки) на прикладі участі у брокерських заходах, зокрема Брокерському заході 14-15 жовтня 2020 року «Horizon 2020 Green Deal».

    Учасники вебінару активно користувалися «чатом» для уточнення відповідної інформації.

     Висловлюємо подяку керівництву НУБіП України за надання можливості проведення вебінару на платформі WEBEX.


Лілія Калачнюк,
керівник НКП «Харчова безпека,
стале сільське господарство, морські
дослідження та біоекономіка» на базі НУБіП України

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook