Олексій Лук’янчук з Волині: мій вибір – НУБіП і садово-паркове господарство

6 серпня 2020 року

   Випускник 11 класу школи НВК «Загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів – дитячий садок» села Видраниця Ратнівського району Волинської області Олексій Лук’янчук успішно склав ЗНО, завершив підготовчі курси в університеті, взяв участь у предметній олімпіаді і нині мріє вступити до ННІ лісового та садово-паркового господарства на спеціальність «Садово-паркове господарство».

– Олексій, чому обрали саме цю спеціальність і саме НУБіП України?

   Коли постало питання обирати майбутню спеціальність, вибір зупинився на професії, яка мені подобається. Спеціальність «Садово-паркове господарство» обрав тому, що нині вона є однією з найбільш популярних в Україні та дає можливість створювати прекрасні садово-паркові об’єкти, флористичні композиції, займатися фітодизайном інтер’єрів тощо.

– Звідки Ви вперше дізналися про ННІ лісового і садово-паркового господарства?

   Про інститут і університет загалом я дізнався від свого знайомого, який порадив даний заклад, як найкращий, оскільки раніше тут навчався. Також багато схвальних відгуків чув від знайомих, в соціальних мережах, а також читав доступну інформацію на сайті університету. Однак, найголовніше це те, що ННІ лісового і садово-паркового господарства є лідером в Україні з підготовки фахівців для ландшафтного дизайну!
Олексій, як пройшли перші кроки навчання на підготовчому відділенні в університеті?

   Я хочу сказати, що курси мені дуже стали у нагоді при підготовці до складання ЗНО. Викладачі університету дали мені великий багаж знань з біології, математики та української мови. Також скористався унікальною можливістю отримати додаткові бали, взявши участь в олімпіаді. На мою думку, підготовчі курси НУБіПу – це чудова нагода для абітурієнтів покращити рівень знань!

– Чого Ви найбільше очікуєте від навчання в університеті?

   Отримати знання від висококваліфікованих викладачів, а також сучасні практичні навички, які дозволять набути необхідні уміння з цієї спеціальності. Тим більше, для цього в НУБіП України є сприятливі умови: функціонує мальовничий ботанічний сад, є колекційні розсадники, створено сучасні лабораторії, з якими зміг ознайомитися у відеороликах на сайті інституту.

– Олексій, чи маєте вже конкретні плани на Ваше майбутнє після закінчення навчання?

   На сьогодні ще складно сказати, де я знайду своє місце в майбутньому… Маю мрію після навчання знайти гідну високооплачувану роботу за спеціальністю!

– Які Ви маєте уподобання та інтереси, окрім навчання?

   У вільний час займаюся спортом!

Олексіє, бажаємо Вам успішного вступу в 2020 році!

Розмову вела доцент кафедри ландшафтної
архітектури та фітодизайну
ННІ лісового і садово-паркового господарства
Олеся Піхало


 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook