Якісно перебудувати роботу навчально-дослідних господарств

25 липня 2020 року
Вихідного дня ректор Станіслав Ніколаєнко відвідав навчально-дослідні господарства університету: Агрономічну дослідну станцію та «Великоснітинське». Він побував на молочно-товарній фермі та дослідних полях.
У ході зустрічі з директором Агростанції Юрієм Россомахою та спеціалістами господарства йшла мова про необхідність серйозної зміни практичної підготовки студентів, оновлення технологій утримання тварин, перегляд функціональних обов’язків фахівців ферми. Ректор також відвідав дослідні полі, де ознайомився зі станом просапних культур соняшнику і кукурудзи, перебігом збирання ранніх зернових. 
 
Наголошувалося, що потрібно дуже серйозно займатися своєю економікою, відходом від застарілих методів виробництва, широко практикувати суміщення посад, залучати до роботи фахівцями студентів університету. 
 
У цілому ректор Станіслав Ніколаєнко зазначив, що рівень врожайності культур дещо нижчий до минулого року. На це вплинули осіння та весняна посухи, екстремально холодна погода весною. У цих умовах зростає роль науково-обгрунтованих систем землеробства, якість польових робіт. 
Юрій Россомаха запевнив, що зібраного врожаю зернових та технічних культур вистачить для нормального функціонування господарства, виплати податків та розрахунку за кредит, який надав університет на весняні польові роботи.
 
Ректор Станіслав Ніколаєнко також відвідав навчально-дослідне господарство «Великоснітинське», де провів розмову з директором Миколою Журавлем. Очільник університету відвідав поля кукурудзи та соняшнику. Був обговорений економічний стан господарства, необхідність його оздоровлення, раціональне використання фінансових та матеріальних ресурсів. Відбувся обмін думками щодо будівництва нового навчально-наукового тваринницького комплексу. 
Після від'їзду ректора, як добрий знак, випало більше 30 мм опадів.

Денис Рудень
 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook