ВСТУП - 2023: ВАЖЛИВО ДЛЯ АБІТУРІЄНТА

Кафедра економічної кібернетики факультету інформаційних технологій НУБІП України

запрошує на навчання за спеціальністю 051 "Економіка"

 
ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА "ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА"
&
ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНА ПРОГРАМА "ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА"
 
ДІЗНАЙСЯ БІЛЬШЕ ПРО НАШІ ОСВІТНІ ПРОГРАМИ, ПРОЧИТАВШИ ТУТ

АБО ПОЗНАЙОМСЯ З НАШИМ ОРГАНАЙЗЕРОМ ПОДІЙ ТА НОВИН,

ДЕ Є ВІДЕО З ЖИТТЯ ФАКУЛЬТЕТУ, КОРИСНІ ПОСИЛАННЯ ПРО ВСТУП НА НАВЧАННЯ

ТА ВІДПОВІДІ НА ВАШІ ПИТАННЯ ІТ_NUBIP_Organaizer
 

 
Активізація ринкових перетворень в Україні та світі визначило значну популярність спеціальності 051 "Економіка". Роботодавці висувають високі вимоги до фахівців за даним напрямом роботи.  До його навичок вже органічно входять вміння використовувати сучасне програмного забезпечення, засоби цифрової комунікації та навіть мови комп’ютерного програмування.  Серед типових вимог до працівників на посадах "Економіст",  "Економіст-аналітик" , "Фінансовий аналітик" тощо за даними work.ua, rabota.ua та hh.ua виступають наступні: просунутий Microsoft Excel, SQL, 1C. Бажана наявність професійних знань наступних інструментів (особливо для посад "Бізнес-аналітик" та інших "просунутих" економістів): R або Python, системи BI (Power BI, Tableau, тощо).
Національний університет біоресурсів і природокористування може дати необхідні знання та навички, щоб стати успішним!

 
Дізнайся про головні наші можливості 

   
ПЕРЕВАГИ НАВЧАННЯ В УНІВЕРСИТЕТІ

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ПІДХІД ДО КОЖНОГО СТУДЕНТА. Викладачі надають офлайн та онлайн консультації щодо викладеного матеріалу. Найкращі студенти отримують рекомендації для подальшого працевлаштування та ще під час навчання можуть бути працевлаштовані за сприяння ради роботодавців факультету. Керівництво використовує сучасні підходи у роботі зі студентами, думка яких завжди важлива та бажана.

ПРОФЕСІЯ МАЙБУТНЬОГО. Знання та вміння надають можливість роботи в різних сферах економіки без здобування додаткової дорогої освіти і перепідготовки. Згідно даних BusinessInsider та Forbes даний фах входить в топ-10 затребуваних та високооплачуваних професій майбутнього (Management analysts, Market research analysts, Financial managers).

МОЖЛИВІСТЬ БЕЗКОШТОВНОГО НАВЧАННЯ. НУБіП України пропонує безкоштовне навчання за будь-яким фахом для вступників, які мають достатній конкурсний бал на загальних умовах, підтримує тих, хто належить до соціальних категорій, гарно навчається.

  

ЗРУЧНІ УМОВИ КОНТРАКТУ. Для студентів, що навчаються за кошти фізичних (юридичних) осіб, є можливість платити за навчання частинами.

КВАЛІФІКОВАНИЙ СКЛАД ВИКЛАДАЧІВ. Навчання забезпечують викладачі, які мають великий професійний досвід та міжнародну практику. ЗВО входить в топ-10 кращих ЗВО України та в 3-ку кращих в місті Києві.

СУЧАСНЕ ІНФОРМАЦІЙНЕ ЗАБЕЗПЕЧЕННЯ В НАВЧАННІ. Сучасні навчальні аудиторії, серед яких 98% забезпечені мультимедійною та комп'ютерною технікою. На території навчальних корпусів є постійний вільний доступ до Wi-Fi. Для студентів доступна цифрова бібліотека. Навчальний процес забезпечений на 95% електронними освітніми курсами на базі навчального порталу, який обслуговує саме факультет ІТ. Портал надає доступ до навчальних матеріалів 24/7 і дозволяє здобувати знання в межах зручного для студентів часу, темпу освоєння викладеного матеріалу та їх здібностей, крім того слідкувати за прогресом у навчанні за допомогою електронного кабінету “Журнал оцінок”.

СПІВПРАЦЯ ФАКУЛЬТЕТУ З МІЖНАРОДНИМИ ІТ- КОМПАНІЯМИ. Студенти навчаються та отримують сертифікацію на базі Microsoft Imagine Academy, Cisco Academy, центру компетенцій 1С, які функціонують на факультеті, а також використовують у навчальному процесі Google Academy. Всім студентам надається обліковий запис в MS Office 365,безкоштовне ліцензійне ПО.

НАВЧАННЯ І ПРАКТИКА ЗА КОРДОНОМ. Наші студенти навчаються і стажуються у відомих закордонних ЗВО, а також проходять виробничу практику в провідних європейських компаніях.

МОЖЛИВІСТЬ ЗДОБУТТЯ ДРУГОЇ ВИЩОЇ ОСВІТИ. Студенти мають можливість здобуття 2-ї вищої освіти за ОС «Бакалавр» та ОС «Магістр», паралельно навчаючись за вже попередньо обраною спеціальністю.

ДОЗВІЛЛЯ ТА САМОРОЗВИТОК. На базі НУБіП України є курси підготовки до міжнародних Кембриджських екзаменів з анг. мови по заверденню яких можна скласти міжнародний екзамен, що підтвердить рівень володіння англійською мовою. Також в НУБіП функціонує власна автошкола, а також кафедра військової підготовки.

НАСИЧЕНЕ СТУДЕНТСЬКЕ ЖИТТЯ. Тут можна здійснити дослідження в лабораторіях факультету та прийняти участь у міжнародних конференціях, всеукраїнських конкурсах, брейн-рингах, відвідати мастермайнди, воркшопи, тренінги, семінари від представників бізнес-структур, науковців-практиків, вдосконалити лідерські здібності у студорганах самоврядування, займатися в спорткомплексі (волейбол, баскетбол, футбол, важка та легка атлетика, теніс, фітнес, аеробіка, карате), реалізувати творчі здібності (танці, спів, театральне мистецтво, КВК), пройти курси у власній автошколі НУБіП на пільгових умовах.

ВІДПОЧИНОК ТА ОЗДОРОВЛЕННЯ. Студенти та співробітники за доволі демократичними цінами мають можливість відпочити у спортивно-оздоровчому таборі на березі Чорного моря.

РОЗТАШУВАННЯ. Базовий підрозділ ЗВО та територія студмістечка знаходиться поряд унікальної мальовничої природи: власного ботсаду, парку ім. Рильського та голосіївських озер і лісу.

ЖИТЛО. Всі іногородні студенти 100% будуть поселені в гуртожиток, які знаходяться в 15-20 хв пішої ходьби від навчальних корпусів. Орієнтована місячна вартість проживання в гуртожитку становить лише 520 грн.

 ОСВІТНІ ПРОГРАМИ, ДЕ ТИ СТАНЕШ ПРОФЕСІОНАЛОМ
 
Для посад "економіст-аналітик" та "бізнес-аналітик" (економіст з поглибленими знаннями у галузі цифрової економіки та економічної кібернетики) середня заробітна платня у 2-2,5 вища, ніж за іншими пропозиціями на ринку праці. Наприклад, за даними work.ua на середину липня 2020 року за розміщеними вакансіями для України середня заробітна платня для посади "економіст" складає 10-11 тис.грн., а для посади  "бізнес-аналітик" – 25-30 тис.грн. І це середній рівень оплати праці на початковому етапі роботи.
 
ТРАЄКТОРІЯ ПРОФЕСІЙНОГО УСПІХУ НАШИХ ВИПУСКНИКІВ

 
 
ДІЗНАЙСЯ БІЛЬШЕ ПРО НАШІ ОСВІТНІ ПРОГРАМИ
 
 

РІВНІ ОСВІТИ, ЗА ЯКИМИ КАФЕДРА Є ВИПУСКОВОЮ 

 

Серед спеціальностей, освітніх програм соціально-економічного спрямування економічна кібернетика та цифрова економіка є найпрестижнішими, оскільки фахівці  професійно володіють знаннями із правильного розуміння і ефективного використання управління будь-якими соціально-економічними системами, що формується на знаннях із економіки, математики, моделювання процесів діяльності, програмування та  комп’ютерних інформаційних технологій. Досягнення необхідного рівня знань принципів і практичних прийомів управління будується на знаннях з проектного управління, що необхідно для позитивного впливу на економічний розвиток національної економіки, бізнесу і суб’єктів господарювання, та особливо актуально  в умовах розвитку мережі Internet, технології яких впливають на розвиток і впровадження WEB-технологій в системи управління діяльності як державних так і бізнесових структур. Таким чином унікальність та фундаментальність  даної освітньої програми  забезпечує підготовку сучасного економіста-аналітика та економіста-інформатика, який володіє технологією проектування, моделювання,  аналізу бізнес-процесів, програмування та сучасними комп’ютерними технологіями для вирішення економічних завдань.

  • ОС «БАКАЛАВР». Кафедра економічної кібернетики забезпечує підготовку фахівців за спеціальністю «Економіка»:

- освітньою програмою «Економічна кібернетика»  (денна та заочна форма навчання).Термін навчання: для встуників із повною  середньою освітою - 3 роки 10 місяців. Навчальна програма бакалавра складається з наступних блоків: базової економічної підготовки (економічна теорія, міжнародна економіка, маркетинг, менеджмент, фінанси, бухгалтерський облік), економіко-математичного моделювання (економетрика, імітаційне моделювання, управління проектами, моделювання економіки, методи прийняття рішень (у т.ч. data mining), нейронні мережі, комп’ютерні технології (ІС в управлінні, web-дизайн та web-програмування, електронна комерція, інформаційний бізнес, технології проектування баз даних).

 

- освітньою програмою «Цифрова економіка»  (денна форма навчання). Термін навчання: для встуників із повною середньою освітою - 3 роки 10 місяців. Націлена на розвиток загальних та спеціальних компетентностей майбутніх економістів. Широке коло вибіркових дисциплін Факультету інформаційних технологій НУБіП дозволяє паралельно освоювати навички з Технологій проектування та адміністрування баз даних (SQL), Аналізу та візуалізації даних (Excel, Pyhon), Веб-програмування (HTML), Комп'ютерного програмування (мова Java), Інтелектуального аналізу даних (мови R та Pyhon), Програмування мобільних додатків тощо. В процесі навчання студенти вивчають: Фінансові технології (FinTech) та електронна торгівля, Е-аналітика та цифровий бізнес, Сучасні інформаційні комунікації, Технології штучного інтелекту (Machine learning) та Інтернет речей, Цифрова безпека та захист інформації, Технології блокчейн та криптовалюти, Технології Big Data, Програмування та аналітика даних в R, Python та Power BI, Економіко-математичне моделювання та інші.

  •  

    ОС «МАГІСТР». Кафедра економічної кібернетики забезпечує підготовку фахівців за спеціальністю «Економіка» освітньою програмою «Економічна кібернетика»  (денна форма навчання) за вибірковими блоками: «Еколого-економічне моделювання» та «Оцінка ризиків в сільськогосподарському виробництві» .

  •  

    АСПІРАНТУРА ТА ДОКТОРАНТУРА. Кафедра економічної кібернетики забезпечує підготовку фахівців за спеціальністю «Економіка» освітньою програмою «Математичні методи, моделі та інформаційні технології в економіці» (денна, заочна, вечірня  форма навчання).
 

 

ПЕРЕВАГИ ОПП "ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА"

 

 

ПОЄДНАННЯ ЗНАНЬ З ЕКОНОМІКИ, БІЗНЕС-АНАЛІЗУ, МАТЕМАТИКИ ТА ІНФОРМАЦІЙНИХ ТЕХНОЛОГІЙ

_________________________________________________________________
перевагою освітньої програми над будь-якими іншими в межах спеціальності “Економіка” є здобуття критичного, системного мислення, професійних вмінь та навичок у сфері Data science, бізнес-аналітики, моделювання бізнес-процесів, роботи з базами даних,  економіко-математичного моделювання, оцінки ризиків й прогнозування економічних явищ та процесів, з використанням сучасного програмного забезпечення та інформаційних технологій.
 
АДАПТОВАНІСТЬ ДО ВИМОГ СУЧАСНОГО РИНКУ ПРАЦІ, А ОТЖЕ, УНІВЕРСАЛЬНІСТЬ
_________________________________________________________________
можливість роботи в різних сферах економіки без здобування додаткової дорогої освіти і перепідготовки. Широке коло вибіркових дисциплін Факультету інформаційних технологій НУБіП дозволяє паралельно освоювати навички з Технологій проектування та адміністрування баз даних (SQL), Аналізу та візуалізації даних (Excel, Pyhon), Веб-програмування (HTML), Комп'ютерного програмування (мова Java), Інтелектуального аналізу даних (мови R та Pyhon), Програмування мобільних додатків тощо.
 
  
ДОСВІД ТА ПРОФЕСІОНАЛІЗМ, ЩО ДІЙСНО ЦІНИТЬСЯ
_________________________________________________________________
Кафедра економічної кібернетики була створена в 1965 р., має більш ніж 50-річний досвід функціонування. Науково-технічний прогрес сприяв інтенсивному розвитку математичного моделювання, що набуло в сфері економіки нового напряму – економіко-математичного моделювання. На кафедрі готують фахівців для управлінсько-аналітичної, прогнозно-економічної та програмно-математичної роботи.
Серед випускників кафедри депутат декількох скликань Верховної ради України І.О.Заєць, член-кореспондент, першій віце-президент ДННУ Академії фінансового управління АН О.С. Власюк,віце-президент, член-кореспондент ААНУ С.М. Кваша. Загалом більшість випускників працює у вітчизняних та міжнародних організаціях, серед основних здобутків: міжнародна організація під патронатом ООН «FAO», український філіал міжнародної аудиторської компанії «PricewaterhouseCoopers», український філіал американської транснаціональної компанії «Procter & Gamble», український філіал французької компанії «Danone»,  український філіал німецької компанії «Хенкель», «Jacobs Douwe Egberts Ukraina», «Beiersdorf ukraine» (бренд Nivea), компанія  «EPAM SYSTEMS», ЗАТ «Ельфа», ТОВ «Rozetka.ua», медіахолдинг «1+1 Медіа», телеканал «Інтер», телеканал «ICTV»  тощо.
 
 
ГОЛОВНА НАША ГОРДІСТЬ – ЦЕ СТУДЕНТИ.
НАШІ СТУДЕНТИ РІЗНОСТОРОННІ ТА ТАЛАНОВИТІ, А АБСОЛЮТНА БІЛЬШІСТЬ ЩЕ НАВЧАЮЧИСЬ ЗНАХОДЯТЬ РОБОТУ ЗА ФАХОМ
_________________________________________________________________
 
бізнес-аналітик, ризик-менеджер, керівник ІТ-проектів, аналітик у сфері управління бізнесом, фінансовий аналітик, економіст, фахівець відділу планування та прогнозування, консультант з інформаційних технологій, аналітик у сфері управління бізнесом, веб-аналітик, розробник інформаційних систем, програміст 1С, адміністратор комп’ютерної, мережі, адміністратор бази даних, викладач дисциплін в галузі економіки та інформатики тощо.
 
ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА ОЧИМА НАШИХ СТУДЕНТІВ

 

ПЕРЕВАГИ ОПП "ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА"  

НОВА ОСВІТНЯ ПРОГРАМА, ЩО Є ВІДПОВІДАЄ СЬОГОДЕННИМ ПОТРЕБАМ

Нова спеціальна вища освіта в області цифрової економіки з акцентом на знаннях та вміннях фахівця вирішувати складні нетривіальні задачі, пов’язані із інформатизацією в бізнес-структурах, а також проводити інноваційну діяльність в умовах цифровізації виробництва (програма враховує специфіку впровадження інформаційних систем і технологій в управлінні. підприємствами).Освітня програма з акцентом на поглиблених теоретичних і практичних фахівця в галузі інформаційно-комунікаційних технологій, комп’ютерного моделюванння, веб-аналітики та Data Analysis в умовах цифровізації всіх сфер діяльності. Завершивши навчання на освітній програмі можна зайняти посаду менеджера у сфері надання інформації, інформаційного аналітика, веб-аналітика, системного аналітика, менеджера з інформаційних технологій, аналітика з комп'ютерних комунікацій, аналітика комп'ютерних систем, SEO-оптимізатора тощо.

__________________________________________________________________________

АКТУАЛЬНІ ЗАСОБИ ДЛЯ ВИКОРИСТАННЯ В БУДЬ-ЯКИХ СФЕРАХ ДІЯЛЬНОСТІ

Підготовка фахівців, що базується на використанні інформаційно-комунікаційних та цифрових технологій, знаннях нових інформаційних технологій із застосуванням Інтернету речей, Data mining, штучного інтелекту, цифрових смарт-технологій.

__________________________________________________________________________

ПРІОРІТЕТНИЙ НАПРЯМ РОЗВИТКУ НА ДЕРЖАВНОМУ РІВНІ

Освітня програма «Цифрова економіка» створена на основі Концепції розвитку цифрової економіки та суспільства України на 2018-2020 роки, що затверджено Кабінетом Міністрів України 17.01.2018 р.

ПЕРЕЛІК ДИСЦИПЛІН ЗА ОСВІТНЬО-ПРОФЕСІЙНИМИ ПРОГРАМИ
  Освітньо-професійна програма "Економічна кібернетика"

Освітньо-професійна програма "Цифрова економіка" 

НАВЧАННЯ ОЧИМА ВИПУСКНИКІВ ФАКУЛЬТЕТУ

 
Загальна тенденція інтенсивного впровадження математичних методів та інформаційних технологій в економіку робить наші освітні програми найбільш пристосованими  до вимог  ринку, що швидко змінюються та затребувані у роботодавців. 
Світовий досвід показує, що абсолютна більшість нобелевських лауреатів з економіки має базову математичну освіту, тобто навчалась кількісним методам, тоді як економіку можна вивчати  самостійно. А тому вибір за майбутнім студентом: чи хоче він бути успішним та адаптованим до будь-яких умов та вимог конкуруренції на ринку праці.
Якщо Вас цікавлять такі поняття як математика, а саме застосування математичних методів в управлінні бізнес-процесами, сучасні інфомаційні технології, Big Data, штучний інтелект, тоді Вам до нас! 

ДЕТАЛІ ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ  

 

ПРЕДМЕТИ НМТ ТА ВАГОВІ КОЕФІЦІЄНТИ ДЛЯ ВСТУПУ НА ОС"БАКАЛАВР" ОПП "ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА", "ЦИФРОВА ЕКОНОМІКА"2023

 

 

ГРАФІК ВСТУПНОЇ КАМПАНІЇ ТА ПЕРЕЛІК НЕОБХІДНИХ ДОКУМЕНТІВ 2021

ПЕРЕЛІК ДОКУМЕНТІВ ДЛЯ ВСТУПУ: https://nubip.edu.ua/node/19907

ОС "Бакалавр" (на базі повної середньої освіти)


 Інструкція зі вступу: https://nubip.edu.ua/node/5563

ОС "Бакалавр" (на базі ОС "Молодший спеціаліст")

 

Інструкція зі вступу:https://nubip.edu.ua/node/12942

ОС "Магістр"

 

Інструкція зі вступу від МОН України: https://mon.gov.ua/storage/app/media/vishcha-osvita/vstup-2020/2020/07/28/Instruktsiyi%20dlya%20vstupu/Instruktsiya_iz_sertyfikatom_YEVI_YEFVV_2020.pdf 

Інструкція зі вступу від НУБіП України:https://nubip.edu.ua/node/5744

Графік вступних випробувань для вступників на ОС "Магістр":

https://nubip.edu.ua/node/21251

 

Навчання за умов договору 2021

День відкритих дверей онлайн 2020

  

ВАШІ ПЕРСОНАЛЬНІ КОНСУЛЬТАНТИ ЗІ ВСТУПУ

Жерліцин Дмитро Михайлович, завідувач кафедри, гарант освітньої програми “Цифрова економіка” - +380631841569,
Клименко Наталія Анатоліївна, доцент кафедри, гарант освітньої програми “Економічна кібернетика”, голова фахової комісії за освітньою програмою на ОС “Магістр” – +380677653716
Галаєва Людмила Валентинівна, доцент кафедри, відповідальний секретар за освітніми програмами на ОС “Бакалавр” в приймальній комісії – +380989056395
Костенко Інна Сергіївна, асистент кафедри, відповідальна за ЄДЕБО на факультеті - +380633285201

 

ДОЛУЧАЙСЯ ДО НАС ТА СТАНЬ ЧАСТИНОЮ НАШОЇ КОМАНДИ
Офіційна сторінка нашого факультету: https://nubip.edu.ua/structure/IT.NUBIP
Група кафедри в Facebook: https://www.facebook.com/ciberchair.nubip
Група нашого факультету в Facebook: https://www.facebook.com/fitnubip
Ютуб-канал нашого факультету:https://www.youtube.com/channel/UC-U1fqRT0jeRLUUDcMq1uaw
Instagram-канал нашого факультету: https://www.instagram.com/it_nules/
Телеграм-канал нашого факультету: https://t.me/it_nubip
 

ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ДЕНЬ ВІДКРИТИХ ДВЕРЕЙ ДЛЯ КОЖНОГО - ДОЛУЧАЙСЯ ВЖЕ ЗАРАЗ


(клацай на кнопку та задавай нам питання, домовляйся про зустріч вже зараз)

 

Дій свідомо

Your dream is real 

 

 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook