П’ятий випуск на консультаційно-підготовчих курсах

6 липня 2020 року
    Ось уже п’ятий рік поспіль консультаційно-підготовчі курси підводять підсумки в кінці навчального року. Основною метою наших курсів залишається підготовка наших майбутніх студенів до успішного складання зовнішнього незалежного оцінювання. Але для більшості випускників курсів це ще і можливість отримати додаткові бали до вступу. Незважаючи на складні цьогорічні умови курси завершилися успішно. Завдяки спільним зусиллям керівництва і викладачів, навчання не припинилося, а продовжилось в дистанційному режимі і дійшло до свого логічного завершення – підсумкової атестації.

    В цьому році підготовку на курсах проходили 257 слухачів (рис. 1), з них 150 – на денній формі навчання. Традиційно найпопулярнішим серед майбутніх абітурієнтів залишається факультет ветеринарної медицини, на який з кожним роком збільшується набір слухачів – плюс 13 порівняно з минулим роком.     

    Також підвищилася популярність таких інститутів та факультетів нашого Університету: агробіологічного, лісового і садово-паркового господарства, гуманітарно-педагогічного, енергетики, автоматики і енергозбереження та захисту рослин, біотехнологій та екології. Звичайно ж результатом позитивної динаміки набору на курси є і збільшення кількості абітурієнтів, а значить і студентів НУБіП України!!!


Рис. 1. Динаміка набору слухачів консультаційно-підготовчих курсів з 2015 по 2020 рр.

    Найбільшу кількість слухачів звично набрали на українську мову та літературу – 5 груп, але і на всі інші предмети записались велика кількість випускників. Біологія і математика набрали по три групи слухачів, хімія – дві групи, а також на усіх інших предметах по одній групі з кількістю слухачів не менше 20 осіб. Загалом, комплексну підготовку з трьох-чотирьох предметів проходили 186 юнаків і дівчат.

    Завершуючи ще одну сторінку життя наших курсів потрібно відмітити самовіддану працю викладачів курсів. Крім того, що заняття з групами денної форми навчання проводились у вихідні дні або у вечірні години (з 16.30 до 19.00) та ще й дистанційна форма забирала багато часу і зусиль. При цьому дистанційна платформа успішно працювала і вдосконалювалась упродовж всього карантинного періоду. Але на мій погляд, як то кажуть, воно того варте! Активність слухачів в деякі дні квітня 2020 року сягала 50000 входів на платформу (рис. 2).


Рис. 2. Звіт про діяльність платформи pv.nubip.edu.ua у 2019/20 н.р.

    Результати восьмимісячного навчання на курсах відобразила підсумкова атестація. Серед випускників 2019/20 навчального року є «круглий відмінник» –Міщенко Андрій, який з усіх трьох предметів набрав по 200 балів і отримає до вступу додаткові 10 балів!!!


Рис. 3. Результати підсумкової атестації слухачів консультаційно-підготовчих курсів 2019/20 н.р.

    Продовжуючи відмічати найкращих, згадаємо найкращих математиківКарпу Остапа, Лапечука Максима, Лопотуху Інну, Власенка Максима, Донця Захара, Коваля Олександра, Черкашину Вікторію, Шурулю Олега.

    З української мови хочеться відмітити Месевру Романа, Незгодюка Анатолія, Артюшенка Данііла, Ганжу Яна, Костенко ГлібаОхоту Софію, Петрищеву ПолінуРастєгаєву Анну, Суботіну Крістіну, які набрали 200 балів!

    Найвищий бал з біології набрали – Володченко Нікіта, Незгодюк Анатолій, Хомяк Назар, Растєгаєва Анна та ніші.

    З кожним роком збільшується група слухачів з фізики. І не тільки кількісно, але і якісно. Середній бал підсумкової атестації з фізики в цьому році склав 161 бал. Відмітимо найкращих майбутніх електриків, механіків, конструкторів – Незельський Валерій, Фесенко Максим, Борук Сергій, Вернидуб Софія, Петрик Олег, Шуруля Олег.

    Загалом проректором з навчальної та виховної роботи Квашею Сергієм Миколайовичем підписані 203 свідоцтва про успішне закінчення консультаційно-підготовчих курсів! Бажаємо, щоб усі вони лягли в папки особових справ студентів НУБіП України!

    Вітаємо ще раз усіх випускників і віримо, що ще не один раз почуємо і прочитаємо на сайті про їхні успіхи і здобутки, адже перевірено, що випускники курсів краще адаптуються в студентських реаліях, стають не тільки відмінниками в навчанні, але й активними учасниками університетського життя в багатьох сферах його прояву!

    Безсумнівним залишається той факт, що школярі, які приходять на наші курси роблять свідомий вибір свого майбутнього і розуміють важливість прийняття правильного рішення щодо обрання навчального закладу!!! Твій шлях – твоя дорога, НУБіП – твоя переммога!

Оксана Багацька,
заступник завідувача відділу якості освіти, маркетингу і профорієнтаційної роботи

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook