НДГ заготовляють сіно з першого укосу багаторічних трав

9 червня 2020 року
     Як тільки стало на погоду, всі НДГ активно включились у заготівлю кормів з першого укосу багаторічних трав. Почали із заготівлі сіна.

     У Великоснітинському НДГ скошено у валки 65 га люцерни, вже сьогодні у другій половині дня розпочато тюкування, Агрономічній дослідній станції покладено у валки 10 га еспарцету, НДГ «Ворзель» – 12 га люцерни. Всього з першого укосу планується заготовити сіна біля 350 тонн у Великоснітинському НДГ, у Агрономічній дослідній станції – біля 120 тонн, НДГ «Ворзель» – біля 100 тонн. Це більша половина від потреби. Перші тонни сіна з нового урожаю будуть відправлені на кафедру конярства і бджільництва факультету тваринництва та водних біоресурсів. Погодні умови сприяють активному росту кормових трав, а, отже, є передумови для заготівлі високоякісних кормів для повного забезпечення потреб тваринництва.

  

     Одночасно із заготівлею кормів в усіх навчально-дослідних господарствах проводяться роботи по догляду за посівами, вносяться гербіциди, регулятори росту та препарати для боротьби з хворобами. У Великоснітинському НДГ за три попередні дні проведено обприскування біля 1500 га озимих культур, кукурудзи та соняшнику. Роботи проводились головним чином вночі, коли дозволяла температура, щоб не допустити опіків рослин. У Агрономічній дослідній станції під озимину внесені гербіциди в комплексі з фунгіцидами та добривами на площі біля 300 га. Розпочато обприскування гербіцидами посівів соняшнику та кукурудзи.

В. Туринський,
начальник відділу організаційної діяльності НДГ
та навчально-виробничої практики

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook