Як організувати роботу з фізичного виховання в умовах карантину: ділимося досвідом

29 квітня 2020 року
     Всіх нас карантин застав зненацька. Досвіду роботи в умовах соціальної ізоляції не було і у нашої кафедри фізичного виховання. Крок за кроком, з розумінням того, як краще організувати навчальний процес занять фізичною культурою, ми з колегами внесли зміни до навчальних планів та перейшли на онлайн-навчання.

     Для організації своєї роботи обрала гугл платформу, де студенти при реєстрації вказували не тільки прізвище, курс, групу, а й додаткову інформацію: у якій групі займається – основна, спеціальна, можливо, звільнений, які спортивні секції відвідує. На базі цієї платформи відбувається все наше спілкування. Сюди відправляють роботи, приміром, реферати на одну із запропонованих тем (а їх більше сотні), відповіді на питання тестів з видів спорту та найбільш творче завдання – відео власних тренувань.

     Треба сказати, що мої підопічні – студенти 1-го і 2-го курсів факультету ветеринарної медицини відразу активно включилися в роботу. Особливою популярним виявилося завдання з індивідуальними тренуваннями в умовах карантину: і з гантелями, і на домашніх тренажерах, і йога, і силові вправи. На вулиці і в приміщенні, з молодшими братиками і сестричками, домашніми улюбленцями. Словом, на будь який смак.
     Тож вирішили йти далі. І найбільш підготовлені студенти спробували себе в ролі тренерів. Починаючи з 17 квітня практично щодня проводяться онлайн тренування і кількість бажаючих долучитися до них зростає. Вже провели тренування Юлія Гриценко, Меріам Мамєлєкова, Вікторія Галицька, Марина П’ятниця, Юлія Грабчева.

     Виконані студентами завдання знаходять своє відображення у гугл платформі: нараховуються бали за обов’язкові і додаткові завдання, іншу фізичну активність. Ми знаходимося в постійному діалозі і відстежуємо також популярність завдань, аби розуміти, що знаходить найбільший відгук. В найближчих планах – організація онлайн-змагань з шахів і шашок.

     Карантин – це, звісно, погано. Та він допоміг більше відкритися студентам, а викладам подивитися на своїх підопічних в новому світлі.

Світлана Гордєєва,
старший викладач кафедри фізичного виховання

 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook