Дистанційне навчання з дисципліни «Логіка» для студентів-міжнародників

27 квітня 2020 року

Через глобальне поширення корона вірусної інфекції COVID-19 та запровадження карантину по всій Україні, ми, студенти, почали підлаштовуватися під існуючі умови та пізнавати новий для нас спосіб навчання – дистанційний. З цим способом ми ще ніколи раніше не стикалися, тому такий вид навчання став для нас новим та цікавим.

Дистанційне навчання, на мою думку, дуже відрізняється від звичного для нас навчання, коли викладачі вже дають нам готовий матеріал. Під час дистанційного навчання, ми повинні більше часу витрачати на пошук, фільтрування та вивчення інформації.

З одного боку, за допомогою віддаленого навчання, ми тренуємось правильно розподіляти свій час, виконуємо велику кількість як практичних, так  і теоретичних завдань та, можна сказати, більш свідомо ставимося до процесу вивчення навчального матеріалу.

З іншого боку, існують і  негативні фактори дистанційного навчання. Один з найважливіших недоліків, я вважаю, це втрата живого спілкування. Звичайно, існує безліч сучасних програм відеозв’язку, за допомогою яких ми можемо налагодити контакт із своєю групою та викладачами. Але, на мою думку, такі технології не зможуть замінити живого фізичного спілкування.

Окрім того, процес дистанційного навчання, на сьогоднішній день, прямо залежить від Інтернет мережі. Усі програми, портали та інші навчальні платформи ми можемо використовувати лише за умови підключення до Інтернет джерела. Але не по всій Україні студенти мають можливість користуватися цією всесвітньою мережею, тому виникає проблема щодо їх успішного віддаленого навчання.

Із дисципліни «Логіка» ми здобуваємо освіту дистанційно з самого початку карантину. Наше навчання проходить комплексно, використовуючи навчальний портал НУБіП України «Elearn» та платформу для відеозв’язку Zoom Video Communications. Усі практичні, семінарські, лекційні та іншого роду навчальні матеріали та завдання ми вивчаємо і виконуємо  під контролем нашого викладача, кандидата філософських наук, доцента кафедри філософії гуманітарно-педагогічного факультету Матвієнко Ірини Сергіївни. Ми відчуваємо, що віддалене навчання з цієї дисципліни ефективно сприяє нашому вивченню навчальної програми та дає свої результати.

Ми розуміємо, що за умов, які склалися на сьогоднішній день, тільки ми самі несемо відповідальність за якість нашого дистанційного навчання. Сподіваємось, що під час залікової та екзаменаційної сесії, ми не розчаруємо наших викладачів.

Товкун Інна,
студентка 2 курсу спеціальності «Міжнародні відносини»
групи МВ18001б

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook