Студенти ОС «Магістр» дистанційно склали тест 1-го модуля з курсу «Репродукція дрібних домашніх і екзотичних тварин»

26 березня 2020 року
Вчора студенти 1 курсу ОС «Магістр» (на базі ОС «Бакалавр»), що навчаються на магістерській програмі «Ветеринарні превентивні технології забезпечення здоров’я тварин», дистанційно склали тест за 1-ий змістовний модуль з курсу «Репродукція дрібних домашніх і екзотичних тварин». Цей невеликий курс є складовою комплексної дисципліни «Превентивні ветеринарні технології незаразних хвороб собак і котів», з якої вже у травні на них очікує екзамен.

Для складання тесту у визначений час за комп’ютери змогли сісти 75% студентів групи (18 з 24), яким упродовж 30 хвилин була надана можливість відповісти на 30 питань. Аналіз результатів тестування засвідчив, що середня оцінка в групі склала 20 балів, в т.ч. 13 слухачів отримали оцінку в межах 14 - 26 балів, двоє – 2 - 10 і одна – 30. Можна зазначити, що високі і низькі оцінки студентів мали позитивну кореляцію з кількістю виконаної ними роботи на електронному навчальному курсі (ЕНК).

Після завершення тестування з окремими студентами були обговорені надіслані ними скріншоти екрану з питаннями, на які, як їм здавалось, вони відповіли правильно, однак питання були незараховані. Обговорення засвідчило, що студенти інколи акцентують увагу на другорядних речах і опускають важливі фундаментальні істини.

Отже, використання ЕНК, впроваджене викладачами кафедри акушерства, гінекології та біотехнології відтворення тварин» на більшості дисциплін, підтвердило свою ефективність як метод дистанційного навчання. Однак, на мій погляд, отримати грунтовну теоретичну та практичну підготовку з фаху ветеринарна медицина неможливо без традиційних лекцій та лабораторних робіт.

Доцент Віктор Лакатош

 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook