Проректор Херсонського ДАУ Олександр Аверчев: із задоволенням буду рекомендувати своїм колегам з інших вишів проходити стажування в НУБіП на базі ННІ неперервної освіти і туризму

18 лютого 2020 року

 

 

     Проректор з наукової роботи та міжнародної діяльності Херсонського державного аграрного університету Олександр Аверчев для проходження стажування обрав НУБіП. Зокрема, приїхав перейняти досвід у першого проректора Ігоря Ібатулліна. Про це – наша розмова.

  • То чому саме на виш?

     – Національний університет біоресурсів та природокористування України – флагман серед аграрних вишів. Тут дійсно є всі умови для якісного підвищення кваліфікації, оскільки в ННІ неперервної освіти і туризму добре організована програма підвищення кваліфікації з урахуванням специфіки роботи кожного слухача. А ще ваш університет має багато здобутків у науковій роботі та сфері трансферу технологій у виробництво, міжнародній діяльності. І саме ці напрями роботи очолює відомий вчений, академік НААНУ, професор Ігор Ібатуллін. Тож у кого ж перейняти досвід як не в нього?

  • Які новації як проректор з наукової та міжнародної діяльності Ви почерпнули?

     – По-перше, організація роботи з підготовки науково-педагогічних працівників до участі в міжнародних та вітчизняних наукових конкурсах, грантах, проєктах. По-друге, рейтингова система для НПП, якає добрим стимулом для подальших наукових здобутків. По-третє, організація міжнародної діяльності як серед студентів так і викладачів. А ще – злагоджена робота організаційного відділу.

  • А які методи організації науковця Вам імпонують в стилі роботи першого проректора?

     – Наукове мислення в організації роботи співробітників та проведенні наукових досліджень, планування особистої роботи, колективу та наукових шкіл, послідовність наукових досліджень, застосування дослідницьких принципів науки, системний підхід.

  • Щось із побаченого запровадите і у своєму виші?

     – Обов’язково. Все прогресивне, що можливо адаптувати в підготовку наукових кадрів та підвищення якісних показників науково – педагогічних працівників в Херсонському державному аграрному університеті.
     Я із задоволенням буду рекомендувати своїм колегам з інших вишів проходити стажування в НУБіП України на базі ННІ неперервної освіти і туризму.

Розмовляла директор ННІ неперервної освіти і туризму 
Марія Кулаєць

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook