Розпочали курс лекцій з виховної роботи для мешканців гуртожитків

13 лютого 2020 року
     Під головуванням директора студентського містечка Сергія Стецюка 12.02.2020 року стартував курс лекцій з виховної роботи серед мешканців усіх гуртожитків університету. Курс розділено на 5 днів з регламентом близько півтори години на один гуртожиток. З графіком проведення можна ознайомитись на сайті університету.

     Традиційно розпочали з гуртожитку № 1 де проживають студенти ННІ лісового та садово-паркового господарства та гуртожитку № 9 і № 9 для приїжджих, де проживають студенти факультету харчових технологій та управління якістю АПК, ННІ неперервної освіти та туризму і студенти-іноземці підготовчого відділення. Бажаючих мешканців було чимало із вступним словом розпочав лекцію директор ННЦ виховної роботи та студентських справ Ржевський Геннадій Миколайович. Продемонстрував присутнім відеоролик про пожежу в кімнаті, який знятий на реальних подіях у спеціальній лабораторії для визначення як швидко поширюється вогонь у приміщені. Нині світ важкий і трапляються надзвичайні події, аварії, катастрофи та непередбачувані екстрені ситуації в побуті. Часто першими їх очевидцями є люди, які не мають медичної освіти. Тому важливо навчити людей правильно діяти до приїзду швидкої допомоги, не панікувати та грамотно поводитись у стресовій ситуації, навчитись визначати, куди необхідно, насамперед, зателефонувати, чітко та лаконічно сповістити про випадок і надати допомогу хворому або постраждалому.

     Розповів мешканцям гуртожитків, як потрібно діяти у складних, непередбачуваних та екстрених ситуаціях, як опановувати страх і паніку. Показав на прикладі які є методи самозаспокоєння, як зменшити емоційне напруження або навпаки як правильно виплеснути емоції.
     Провідний фахівець відділу виховної роботи та студентських справ Куценко Людмила Іванівна звернула увагу присутніх на шкоду та до яких наслідків призводить паління, вживання наркотичних засобів і зловживання алкогольними напоями.

     Начальник відділу виховної роботи та студентських справ Хижняк Анна Анатоліївна на прикладі притчі професора фізико-математичного факультету привела мешканцям урок, який має запам'ятатися на все життя. Написала на дошці велику цифру 1 та, подивившись на студентів, пояснила: це ваша людяність, найнеобхідніша в житті якість. Потім, поруч з цифрою 1 написала 0 і сказала: – А це ваші досягнення, які з людяністю збільшили вас в 10 разів. Ще один 0 – це досвід, із яким людина стала 100. І так, додаючи 0 до 0: обережність, вихованість, любов... Кожен доданий 0 в 10 разів ошляхетнює людину. Раптом стерши цифру 1, що стояла на початку ряду чисел. На дошці залишилися нікчемні, нічого не значущі нулі. Головне, що ви маєте зрозуміти та запамятати, якщо у вас не буде людяності, решта — нічого не вартує.

     Директор студентського містечка Стецюк Сергій Васильович на завершення лекцій з виховної роботи пояснив важливість дотримання студентами Правил внутрішнього розпорядку в гуртожитку, необхідність посилення ролі студентських рад та організацій, активізації самоорганізації студентства. Наголосив студентству, що обов’язково постійно підтримувати чистоту і лад в кімнатах, на поверхах та прилеглій території.

 

     На передодні лекцій представники студентського містечка, відділу виховної роботи та студентських справ спільно з головою об’єднаних рад Миколою Михальчуком провели огляд гуртожитків № 5, 6, 7. Як зазвичай оглянули санітарний стан гуртожитків, прилеглої території студентського містечка, зайшли в кожну кімнату студентів та оцінили облаштування студентського побуту та дотримання Правил внутрішнього розпорядку мешканцями гуртожитків. Такі огляди і надалі будуть проводитись паралельно із лекціями щодо запобігання виникнення та розповсюдження геному нового вірусу Corona 2019-nCoV, запобіганню та шкоду паління, зловживання наркотичних засобів та висвітлення інших питань з виховної роботи серед студентів, які проживають в гуртожитках.

     Кожен студент повинен навчитись цінувати та правильно користуватися добробутом гуртожитку.

Мирослава Терлецька,
провідний фахівець студентського містечка

 


Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook