15-16 лютого 2020 року в НУБіП України відбудуться змагання чемпіонату України серед студентів з гирьового спорту, за правилами СГСУ та чемпіонату Києва і Київської області серед дорослих

10 лютого 2020 року
м. Київ, НУБіП України, навчальний корпус №9

Запрошуємо переглянути змагання чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів 2020 року за правилами Союзу гирьового спорту України і підтримати спортсменів НУБіП України

Програма змагань:

14.02.2020 (п’ятниця) приїзд учасників змагань, мандатна комісія за адресою м. Київ, вул. Героїв Оборони,  18, НУБіП України, навчальний корпус №9, зважування учасників змагань. Збори представників команд.

15.02.2020 (субота)

9:00-19:00 – додаткове зважування учасників;

11:00-11:30 – урочисте відкриття змагань;

12:00-18:00 – змагання чоловіків у вагових категоріях до 63 кг, 68 кг, 73 кг, 78 кг, змагання жінок у всіх чотирьох категоріях.

16.02.2020 (неділя)

10:00-12:00 – змагання чоловіків у вагових категоріях до 85 кг, 95 кг, понад 95 кг, підведення підсумків змагань.

12:00-14:00 – нагородження.

Регламент змагань:  Регламент чемпіонату України з гирьового спорту серед студентів, за правилами СГСУ 2020 року (https://nubip.edu.ua/node/3318 )

 

Один раз на рік Міністерство освіти і науки України проводить чемпіонати України серед студентів з різних видів спорту поширених у закладах вищої освіти України. Цьогорічні сильніші студенти-спортсмени з гирьового спорту позмагаються за звання чемпіона України серед студентів в стінах Національного університету біоресурсів і природокористування України. Попередньо на участь у чемпіонаті заявилися більше 15 команд закладів вищої освіти України.

За наказом Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України змагання проводить національна спортивна федерація «Союз гирьового спорту України», президент Валентин Бербенчук.

Проведення чемпіонату України з гирьового спорту на спортивній базі нашого університету є свідченням визнання заслуг тренерів і спортсменів університету у розвитку цього виду спорту в НУБіП України і досягнутих успіхів.

Декілька епізодів з історії розвитку гирьового спорту в нашому університеті.

Змагання з гирьового спорту традиційно входять до програми спартакіади студентів НУБіП України, яка проводиться щорічно з 1958 року. Збірна команда студентів університету з гирьового спорту бере участь у Всеукраїнських спортивних іграх серед студентів аграрних ЗВО ІІІ-ІV рівня акредитації, кращі спортсмени секції є призерами і переможцями чемпіонатів України, Європи і світу. За роки незалежності України спортивне звання «Майстер спорту України з гирьового спорту» присвоєно 12 студентам університету, що є кращим показником серед усіх спортивних секцій університету. Спортивне звання «Майстер спорту України міжнародного класу з гирьового спорту» присвоєно у 2002 році Валентину Бондаренко – студенту агрохімічного факультет, чемпіону світу з гирьового спорту серед юніорів 2001 року. Тренував спортсмена у 2001-2003 роках Євгеній Ромас – викладач кафедри фізичного виховання, президент федерації гирьового спорту України.

У 1996 році на чемпіонаті світу з гирьового спорту серед юніорів 5 місце зайняв Андрій Великий – студент агробіологічного факультету.

Багаторазовими призерами чемпіонатів світу серед юніорів і дорослих ставали студенти факультету аграрного менеджменту брати Костянтин і Дмитро Черненко (2006-2012 роки), тренував спортсменів у 2006-2011 роках Валентин Бербенчук – викладач кафедри фізичного виховання, майстер спорту України міжнародного класу, який разом зі своїми підлеглими і сам виборював призові місця на чемпіонатах світу. Тільки у 2009 році спортсмени секції вибороли на чемпіонатах світу і Європи з гирьового спорту серед юніорів і дорослих 18 медалей, з них 1 золоту.

 З 2001 року в університеті щорічно підводиться рейтинг зі спортивної майстерності серед спортсменів, спортивних секцій, тренерів, факультетів, ННІ (за результатами виступів у міжнародних, всеукраїнських, обласних спортивних змаганнях). До трійки кращих спортсменів університету входили спортсмени секції гирьового спорту: Валентин Бондаренко (2001-2003 рр.), Костянтин Черненко (2006-2010 рр.), Дмитро Черненко (2009-2012 рр.).

 

Оновлену команду НУБіП України до цих змагань готував Віталій Андріяш - викладач кафедри фізичного виховання, майстер споту України міжнародного класу з гирьового спорту, спортивний суддя міжнародної категорії.
 

Підтримаємо наших молодих спортсменів на цьому чемпіонаті!

Паралельно з студентами пройдуть змагання чемпіонату міста Києва з гирьового спорту серед дорослих і чемпіонату Київської області з гирьового спорту серед дорослих. Регламенти змагань.

 

В’ячеслав Пархоменко

заступник завідувача кафедри фізичного виховання

зі спортивної роботи,

гуманітарно-педагогічного факультету

 

 

 

 

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook