Студентська жіноча збірна НУБіП України – учасниця Play-off чемпіонату України з баскетболу вищої ліги серед жіночих команд сезону 2019-2020 років

7 лютого 2020, 23:21
м. Рівне

     Дуже щільним склався графік жіночої збірної НУБіП України з баскетболу. Минулими вихідними наші дівчата вперше за всю історію університету потрапили до фіналу чотирьох Кубку України з баскетболу, де змагалися команди жіночої Супер ліги.

     Суперниками баскетболісток НУБіП України стали господарі майданчику – команда БК Рівне. Ця команда є минулорічним бронзовим призером Супер ліги Чемпіонату України з баскетболу серед жінок. Нашим дівчатам було не солодко, адже попри клас команди-суперника, ще й шалена підтримка місцевих вболівальників грала на користь БК Рівне. Та не дивлячись на такі переваги, студентки нашого університету дали справжній бій суперницям. Першу чверть господарки паркету виграли 23:15. За підтримки трибун вони діяли натхненно і злагоджено. Але у другій десятихвилинці підопічні тренера Ірини Євтушенко вирівняли гру і на перерву команди пішли за незначної переваги рівненчанок 37:31. Господарки не чекали такого опору і серйозно взялися за справу. У третій чверті вони домінували на майданчику. Збірна НУБіП України гарно поборолася, але у кінцевому підсумку поступилася 28-ма очками. Не дивлячись на від`ємний результат – потрапляння до фіналу чотирьох Кубку України, власне вже є значним успіхом нашої команди.
     Але ж відпочивати після надскладної гри у Рівному дівчатам було ніколи, бо у вівторок 4 лютого вони приймали команду Переяслав у черговому турі чемпіонату України. Команда суперниць міцно розташувалася на 5-й сходинці турнірної таблиці і також має всі шанси позмагатися за четвірку найсильніших у групі. Завдання ставилося максимальне – виграти обидві гри туру, щоб набрати достатню кількість очок і забезпечити беззаперечне потрапляння до фінальної частини Чемпіонату.

     Першу гру наші дівчата весь час вели у рахунку. Найбільшу кількість підбирань зробила Анна Мартиненко (гуманітарно-педагогічний ф-т), найбільшу кількість очок закинула Ліза Кушнір (гуманітарно-педагогічний ф-т), добре відпрацювали у захисті Ганна Онопрійчук (ф-т тваринництва і водних біоресурсів) та Катерина Костенко ( гуманітарно-педагогічний ф-т). Загалом гра завершилася з рахунком 95:82 на нашу користь.

     Початок другої гри збірницям не вдався, відставання було у 10 очок, далася в знаки втома, але дівчата зібралися, і у другому періоді наздогнали суперниць, а до кінця гри збільшили свою перевагу до 4 очок, обігравши гостей з рахунком 95:91.

     Після гри з командою Переяслав збірна НУБіП України забезпечила собі дострокове потрапляння до Play-off Чемпіонату України з баскетболу вищої ліги серед жіночих команд сезону 2019-2020 років.
     Однак, змагальний тиждень для наших баскетболісток ще не завершився. У п`ятницю 7-го лютого вони вирушають до Львова, де вихідними зіграють проти КІВС-СБК Львів, яка розташувалася на сьомій сходинці турнірної таблиці.

Вітаємо жіночу збірну НУБіП України з баскетболу з вдалим виступом і бажаємо премоги у майбутніх іграх!

Микола Костенко,
завідувач кафедри фізичного виховання
гуманітарно-педагогічного факультету

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook