До уваги студентів та викладачів університету! Внесено доповнення до «Положення про екзамени та заліки у НУБіП України»

11 січня 2020 року
  Вчена рада Університету затвердила «Положення про екзамени та заліки у НУБіП України» з внесеними доповненнями (протокол № 5 від 27 грудня 2019 р.) і наказом ректора від 27.12.2019 р. № 1371 Положення з внесеними доповненнями уведено в дію з початку весняного семестру 2019-2020 н.р.

     Положення доповнено елементами неформальної освіти (стаття 8 пункт 3 Закону України «Про освіту»):
«Неформальна освіта – це освіта, яка здобувається, як правило, за освітніми програмами та не передбачає присудження визнаних державою освітніх кваліфікацій за рівнями освіти, але може завершуватися присвоєнням професійних та/або присудженням часткових освітніх кваліфікацій».

     У Положенні в розділ «2. Види та форми контролю знань здобувачів вищої освіти» внесено таке доповнення:
2.7. Рівень знань здобувачів вищої освіти, здобутих за програмами неформальної освіти (стаття 8 пункт 3 Закону України «Про освіту»), має бути підтверджений відповідними документами (наприклад, вивчення англійської мови – сертифікатами рівня В1 і вище; навчання на курсах BAS (Business Automation Software) – сертифікат САБ (спілки автоматизаторів бізнесу); навчання на курсах Мережевої академії Cisco ̶ галузевим сертифікатом Cisco; навчання на курсах підготовки оцінювачів з експертної грошової оцінки земельних ділянок – кваліфікаційне свідоцтво та ін.).
2.8. Наявність підтверджуючих документів є підставою для зарахування окремої лабораторної роботи, теми лекційного чи практичного заняття, змістового модуля чи всього навчального матеріалу дисципліни, якщо програма неформальної освіти відповідає робочій програмі дисципліни.
2.9. Рішення про зарахування знань, здобутих за програмами неформальної освіти, приймає лектор дисципліни спільно із завідувачем кафедри.
2.10. Зарахування всього навчального матеріалу дисципліни не звільняє здобувача вищої освіти від складання екзамену з цієї дисципліни.

     Окрім того, Положення доповнено новим розділом:
«5. Апеляційні комісії для розгляду апеляцій здобувачів вищої освіти на результати складання екзаменів», де наведено порядок створення та роботи таких комісій.

     Ознайомитися з текстом зазначених документів можна на сайті НУБіП України у розділах «Офіційні документи» або «Навчальна робота»/Положення/:

Положення про екзамени та заліки у НУБіП України


Оксана Зазимко,

начальник навчального відділу 

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook