Звіт про роботу студентського наукового гуртка "Комп’ютерне моделювання та конструювання будівель і споруд" за 2018 - 2019 н. р.

18 квітня 2019 року
Київ

Гурток почав свою діяльність з 2019 року. За цей період усі студенти науковці виконували наукову роботу згідно отриманої наукової тематики. Засідання проводилось згідно графіку, з виступами студентів, обговоренням і дослідженням обраних тем.

 

Наукова спрямованість гуртка – новітні методики моделювання та розрахунку будівель та споруд за допомогою програмних комплексів «ЛІРА-САПР» на основі новітніх технологій інформаційного моделювання будівель (Building Information Modelling - BIM) і вирішення науково-виробничих задач, пов’язаних із темою майбутніх магістерських дипломних робіт студентів.

Робота гуртків проявляється в участі у щорічних міжнародних науково- практичних конференціях студентів.


Мета наукового гуртка «Комп’ютерне моделювання та конструювання будівель і споруд» полягає у розвитку творчих здібностей студентів з метою набуття ними фахових (професійних), особистісних компетенцій, а також досвіду одержання знань та умінь через дослідження. Студенти даного гуртка систематично приймають участь у конференціях, виступають з доповідями на гуртках кафедри, конференціях, публікують наукові статті та тези у вітчизняних фахових виданнях.

Робота гуртка виконується у наступних напрямах:

1. Методика моделювання, розрахунку та проектування панельних будівель у лінійній постановці у середовищі «САПФІР-3D» та ПК «ЛІРА-САПР».

2. Методика параметричного моделювання нетипових будівель і споруд за допомогою системи візуального програмування «САПФІР-ГЕНЕРАТОР».

3. Методика розрахунку та проектування багатоповерхової житлової будівлі із монолітним залізобетонним каркасом у середовищі «МОНОМАХ».

4. Методика вирішення інженерних та наукових задач у пакеті програм «ЕСПРІ» (Електроний довідник інженера).

5. Методика розрахунку будівель та споруд із автоматизованою видачею креслень проектної та робочої документації у середовищі програм «ArchiCAD», «ЛІРА-САПР», «САПФІР-3D».

 

Забезпечення діяльності web-сторінки гуртка - https://nubip.edu.ua/node/69254.

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook