ЦІКАВИЙ ЕКСКУРС СТУДЕНТІВ ФАКУЛЬТЕТУ ХАРЧОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ НА ФАБРИКУ ЧАЮ ТА КАВИ З ЕЛЕМЕНТАМИ ПІДСУМКОВОГО МОДУЛЬНОГО КОНТРОЛЮ ЗНАНЬ

13 грудня 2019 року
ТОВ «ОРІМІ Україна», с. Требухів, Київська область

 "Ми можемо стільки, скільки ми знаємо" – любив повторювати англійський філософ Френсіс Бекон. Саме такого принципу дотримуються студенти факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, не перестаючи закріплювати теоретичні знання, отримані в університеті, практичними на підприємствах харчової галузі України. На цей раз вони разом з доцентами кафедри процесів і обладнання переробки продукції АПК Володимиром Василівим та Марією Жеплінською побували на фабриці чаю і кави, що має назву ТОВ «ОРІМІ Україна».
            ТОВ «ОРІМІ УКРАЇНА» є найбільшим українським виробником чаю і натуральної кави. Щорічно компанія виробляє більше 6000 тонн чаю, а це 62 товарнi позиції листового чаю і 160 товарних позицій чаю в пакетиках для разової заварки (торгові марки: “GREENFIELD”, “TESS”, “ПРИНЦЕСА ГІТА”, “ПРИНЦЕСА КАНДІ”, “ПРИНЦЕСА НУРІ”, “ПРИНЦЕСА ЯВА”). Асортимент продукції кави представлений 50 товарними позиціями, що в кількісному еквіваленті становить понад 3000 тонн кави в рік (торгові марки: “JARDIN”, “PIAZZA DEL CAFFE”, «ЖОКЕЙ». 

Розпочалось наше знайомство з підприємством в цеху приймання чаю, його просіювання від домішок, відділення, де здійснюється перемішування основних складників чаю. Пізніше вдалося побачити обладнання, на якому фасують різні види чаїв. І здавалося б, що таке чай, немає нічого простішого як взяти подрібнені листки і фасувати. Але виявляється, що все продумано так, щоб не тільки готова продукція була високої якості, але й допоміжний матеріал був екологічно чистим і безпечним для споживачів – від ниток до скрепок для одноразових пакетиків. Адже на заводі впроваджена система принципів НАССР. 

Потрапивши в цех з виробництва кави, в першу чергу ми відчули неперевершений аромат кави, а потім пройшлися по всіх етапах виготовлення цього чудового продукту – завантаження зелених зерен какао-бобів в ємності, їх прожарювання, вистоювання протягом 8-10 годин для дегазації, перемелювання зерен у вальцевих дробарках та фасування.

Наостанок ми скуштували смачної кави, причому паралельно попрацювали в системі ельорн для виконання останнього модульного контролю з дисципліни «Проектування підприємств». Тепер не страшно й екзамен здавати! 

І хто б міг подумати наскільки цікавою буде ця поїздка? Нам навіть і не снилось, що таким захоплюючим може виявитися візит на фабрику, де не тільки ознайомилися з новітнім німецьким та італійським обладнанням, але й повторили матеріал з основ гідравліки, механічних та теплових процесів, побачили різні види будівельних систем тощо.

            Щиро вдячні нашому гідові, головному механіку пану Анатолію Потапкіну, який так детально розповів про всі технологічні процеси і принцип роботи обладнання, на якому здійснюються ці процеси.
            Знання – це сила! І вона допоможе нашим теперішнім студентам на виробництві уже як технологам, як надія на якісну продукцію для населення.
 
Доцент кафедри процесів і
обладнання переробки продукції АПК
Марія Жеплінська
 

 

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook