Зелені дахи: наше майбутнє

5 жовтня 2019 року
     На запрошення керівництв Польської Асоціації Зелених Дахів делегація нашого Університету у складі директора Навчально-наукового інституту лісового і садово-паркового господарства, професора Лакиди Петра Івановича та завідувача кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну, професора Колесніченко Олени Валеріївни прийняла участь у роботі Ювілейної, 10-ої міжнародної конференції, що присвячена зеленим дахам. Ця конференція у Вроцлавському університеті наук про життя зібрала професіоналів, науковців та виробничників із 14 країн світу.

     Конференція відбулася у Вроцлавському університеті наук про життя під патронатом ректора Tadeusz Trziszka.

     Результати своїх досліджень представили Президент Польської Асоціації Зелених Дахів Marta Weber-Siwirska, Президент Асоціації Зелених Дахів США Manfred Kohler, Президент Европейської Федерації Зелених Дахів Dusty Gedge, Директор інституту ландшафтної архітектури Вроцлавського університету наук про життя Irena Niedzwiecka-Filipak, Президент Сінгапурського Інституту Парків та Рекреації Maria Boey, Президент Португальськоїї Федерації Зелених Дахів Paulo Palha, архітектори та дизайнери Лаура Гатті (Італія, Мілан), Magdalena Biela (Катовіца, Польща), Julian Briz (Мадрид, Іспанія), Ulrice Grau (Політехнічний університет, Мадрид), Sandor Horvath (Технічний університет, Будапешт) та інші.

     Петро Іванович презентував доповідь щодо аналізу українського досвіду реалізованих садів на дахах екстенсивного типу.

     Учасники конференції мали можливість відвідати різні об’єкти Вроцлава, де вже споруджено та введено в експлуатацію екстенсивні, де зростають лише грунтовкривні трав’янисті багаторічні рослини та інтенсивні зелені дахи, на яких зростають дерева і кущі.

  

  

     Спорудження екстенсивних зелених дахів на багатоповерхових житлових будинках Вроцлава є досить поширеної практикою.

  

     Заслуговує на увагу приклад вертикального озеленення приміщення театру, біля такої зеленої стіни архітекторами сформовано лаунж-зону для відпочинку та медітації.

  

     Ботанічний сад опікуючись охороною та збереженням рослин, дивує своїх відвідувачів величезними колекціями, затишною територією, комфортними умовами відпочинку.

  

     Таким чином, делегація нашого Університету, за результатами роботи конференції, повернулася до України з новими ідеями, які будуть втілені у життя.

Олена Колесніченко,
завідувач кафедри ландшафтної архітектури та фітодизайну

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook