В НДГ за три дні посіяно біля 1000 га озимих зернових культур

27 вересня 2019 року
     Навчально-дослідні господарства розпочали посів озимих зернових культур. Відсутність вологи в ґрунті дещо змістила строки посіву через неможливість якісно провести передпосівну підготовку ґрунту. Як тільки з’явились позитивні передумови, посівні агрегати вийшли в поле.

     Першими розпочали посівну в НДГ «Ворзель». Станом на 26 вересня посівна завершена. Посіяно 100 га, в тому числі 50 га озимої пшениці, 50 га озимого жита. Для підживлення застосовували КАС 32, з розрахунку добрива 15 л/га.
     За три дні в НДГ «Великоснітинське» посіяно біля 500 га озимої пшениці. Залишилось ще біля 200 га пшениці та 200 га озимого ячменю. Для підживлення застосовували мінеральне добриво нітроамофоску з розрахунку 150 кг/га, яку внесли під передпосівну культивацію, дотримуючись мінімального розриву між внесенням добрив та сівбою.
     За ці ж три дні в Агрономічній дослідній станції посіяно 212 га озимої пшениці. На частині площ застосували традиційну технологією, тобто внесли по 150 кг/га гранульованого комплексного добрива Яра у передпосівну культивацію. На третині площ внесли рідкі мінеральні добрива одночасно з посівом з додаванням стимулятора росту Корнеріст. Планують засіяти ще біля 60 га озимої пшениці та біля 40 га озимого ячменю.

     Ніжинський агротехнічний інститут також завершує посівну. З 180 га, запланованих під посів цього році, посіяно 122 га, внесли 150 кг/га добрива нітроамофоски. Посівна продовжується. Для стимуляції початкового росту по завершенню посіву тут планується внести препарат «Екстракон», 3 л/га.
     Сіють і у Немішаївському агротехнічному коледжі. Цього року тут придбали сучасна сівалка, що дозволяє проводити посів одночасно з внесенням добрив та мікроелементів. Із запланованих 200 га озимих зернових станом на 26 вересня посіяно 95 га з одночасним внесенням нітроамофоски та мікроелементів.

     Таким чином, всього у відокремлених підрозділах НУБіП України станом на 26 вересня посіяно біля 1000 га озимих, що складає більше половини запланованих площ. Планується повністю завершити посівну до 1 жовтня.

Василь Туринський,
начальник відділу організаційної
діяльності НДГ та навчально-виробничої практики

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook