Музей «Становлення української нації» відчиняє свої двері для студентської молоді НУБіП

8 серпня 2019 року

    Історичне минуле – це життя людей, що складається протягом багатьох століть. З історії країни ми дізнаємося про великих особистостей та їх подвиги і прагнемо бути схожими на них, пам'ятаємо їх величезний внесок у розвиток нашої Батьківщини.

    Нещодавно проректор з навчальної і виховної роботи Сергій Кваша та директор ННЦ виховної роботи і соціального розвитку Геннадій Ржевський відвідали музей «Становлення української нації» та підписали угоду про співпрацю музею з нашим університетом: тепер студентська молодь НУБіП має змогу безкоштовно відвідувати стіни музею.

    Музей «Становлення української нації» - унікальний проект, аналогів якому не було за всі часи існування України, як незалежної держави. Історію нашої країни неодноразово переробляли, але зараз музей має нагоду об’єктивно відтворити справжню роль України у формуванні європейської спільноти та демострує світові яскраві історичні події та постаті, якими може пишатися кожна нація. Це надсучасний музей, у якому оживають славетні сторінки нашої держави. За 1,5-2 години можна ознайомитись з багатовіковою історією української нації, належно оцінити її місце в родині європейських народів. У представлених експозиціях відтворено шлях нашого народу та наших пращурів за допомогою 3-D фігур видатних українців, діорам, мап, картин, починаючи від розбудови Київської Русі і до сьогодення.

    В основі музею – історичні факти, спрямовані на пробудження національної свідомості українців, підняття самооцінки нації, гідності та патріотизму. Проект має фундаментальне наукове обґрунтування - працює команда понад 50 видатних та відомих фахівців: історики, скульптори, дизайнери, ІТ-спеціалісти, громадські діячі, волонтери.

    Ідея та концепція музею спонукатиме відвідувачів відчувати гордість за своє походження та відкриватиме Україну світові з сильного боку. Після відвідування нашого музею кожен зможе згадати позитивні сторінки нашої історії, коли наша країна була на висоті, згадати імена наших героїв, які прославляли український народ: культурних, політичних діячів, науковців, поетів, письменників, спортсменів, військових...

    Необхідно знати головні історичні події, аби знати, як жили наші предки та не допустити колишніх помилок і глобальних катастроф.

Анастасія Стародуб

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook