Екскурсія до Голосіївського парку

10 червня 2019 року

 Останніми вихідними студенти 2-го курсу спеціальності «Економіка» зі своїм куратором Мірзоєвою Т.В. відвідали Голосіївський парк − один із найбільших і найстаріших у Києві. Зазвичай, пробігаючи парком, замислені в свої думки ми рідко звертаємо увагу на навколишню красу. Цього ж разу, ніби то знайома місцевість відкрилася всім по-новому. На початку екскурсії за допомогою «доброго дядька Гугла» ознайомилися з відомостями про парк.

Перший парк у Голосієві був закладений у 1631 році на митрополичому заміському дворі митрополитом Петром Могилою. Це перший рукотворний український парк. Сучасний парк закладений у 1957 році у північній частині Голосіївського лісу. З 1960 року є пам'яткою садово-паркового мистецтва загальнодержавного значення. У 1941 році по території Голосіївського лісу проходила лінія оборони Києва. У 1965 році на території Голосіївського парку було встановлено пам'ятник учасникам оборони Києва 1941 року у вигляді гранітної стели. Нині територія парку є частиною залишку природного лісу, що колись з півдня оточував Київ. Рельєф сильно розсічений. На території Голосіївського парку збереглися рослини, занесені до Червоної Книги, також ця територія має досить багату фауну − понад десять видів рідкісних тварин. Композиційною віссю парку є каскад із чотирьох ставків площею близько 6 га, розміщений уздовж долини струмка Горіхуватка.

У ході екскурсії парком студенти зі своїм наставником звернули увагу на низку цікавих місцин, на те, що основним типом насаджень Голосіївского парку є грабова діброва. Спілкуючись під час прогулянки парком, торкнулися багатьох тем. Зокрема, говорили про плани на майбутнє, про роль сім’ї й кар’єри в житті сучасної людини.

Загалом, екскурсія до Голосіївського парку видалася багато в чому пізнавальною, певною мірою релаксуючою і пройшла в атмосфері дружнього спілкування.

Доцент Тетяна Мірзоєва

Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook