Кафедра педагогіки

Конференції та семінари

МАТЕРІАЛИ Міжнародного науково-практичного семінару "РОЗВИТОК ВИЩИХ ДУХОВНИХ ПОТРЕБ ОСОБИСТОСТІ В КОНТЕКСТІ ФОРМУВАННЯ ЗДОРОВОГО СПОСОБУ ЖИТТЯ"
 
23 лютого 2017 року на гуманітарно-педагогічному факультеті відбулася ІІІ Міжнародна науково-практична конференція «Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації».  Це вже третя така конференція, і її актуальність підтвердив інтерес серед науковців не тільки України, а й Канади, Бразилії, Франції, Іспанії і Алжиру, які виявили бажання взяти участь у заході. Великий інтерес учасників викликала наукова доповідь директора НДІ духовного розвитку людини і професора кафедри педагогіки Галини Шевченко. Вона звернулася до учасників з пропозицією звернутися до Міністерства освіти і науки України від такої поважної конференції з проханням більше прислухатися до думки викладачів вишів. Розглядаючи ж питання духовно-культурних цінностей виховання та освіти, доповідачка нагадала, що вчитися – це перш за все бути людиною, а вчити – то головне завдання освіти. І ми маємо побудувати суперіндустріальну систему освіти, яка не житиме минулим, а передбачатиме потреби майбутнього. І одними з основних умінь тут будуть навчатися, спілкуватися і вибирати. А студента, та й взагалі молодь, потрібно насамперед навчити зрозуміти себе і думати. На підтримку цих тез Василь Шинкарук нагадав: на факультеті працювала робоча група, яка розробила програму виховання студента «Фахівець, громадянин, патріот». І на сьогодні ця робота викликала жваве зацікавлення у наших колег з інших університетів.
 
 
 
16-17 березня 2017 року на гуманітарно-педагогічному факультеті було проведено Міжнародну науково-практичну конференцію «Україна–Польща: стратегічне партнерство в системі геополітичних координат, зініційована НУБіП і Поморською академією в Слупську (Польща). Серед більш як двохсот учасників, за словами декана Василя Шинкарука, крім організаторів заходу, були представники Чехії, Іспанії, Словаччини, Франції. 
 
 
 
 
Щороку викладачі кафедри педагогіки беруть участь в організації загальноуніверситетської наукової студентської конференції (секція «Актуальні проблеми теорії і методики навчання і виховання в університетах наук про життя»). За результатами цьогорічної конференції було створено електронний збірник матеріалів, до якого увійшли тези доповідей студентів кафедри педагогіки гуманітарно-педагогічного факультету.
 
19 квітня факультети гуманітарно-педагогічний та аграрного менеджменту зібрали талановиту молодь на Всеукраїнську науково-практичну конференцію «Роль молоді у розвитку АПК України». У роботі конференції взяли участь і студенти ОП «Соціальна педагогіка» Ірина Ткаченко та Марина Шульга, яких підготували до участі викладачі кафедри педагогіки.
 
 
Кафедра педагогіки щороку організовує і проводить Міжнародний науково-практичний семінар «Розвиток вищих духовних потреб особистості у контексті формування здорового способу життя».
 
 
 
На  семінарах представлені освітяни і науковці, громадські діячі, політики, народні депутати, студенти, представники друкованих засобів інформації, телебачення. Безсумнівно, всі учасники цього наукового кворуму збагатилися, винесли для себе, а найголовніше для власного здоров’я, корисні знання, налагодили співпрацю і дружні стосунки між собою. 
 
В НУБіП України відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Людина, суспільство, держава у філософському дискурсі: історія і сучасність», присвячена 60-річчю кафедри філософії НУБіП. До привітань з нагоди ювілею, а також до роботи конференції долучилася й кафедра педагогіки.
 
 
 
Запрошуємо до співпраці!
Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook