Кафедра педагогіки

Міжнародна діяльність

Міжнародна діяльність кафедри педагогіки здійснюється шляхом обміну досвідом на міжнародних науково-практичних конференціях, семінарах, симпозіумах, опублікування результатів наукових досліджень в міжнародних та національних виданнях, що входять до світових наукометричних баз. 
 
Кафедра долучається до організації та проведення міжнародних науково-практичних конференцій гуманітарно-педагогічного факультету. Серед них – «Якість вищої освіти: українська національна система та європейські практики», «Розвиток сучасної освіти: теорія, практика, інновації», «Україна–Польща: стратегічне партнерство в системі геополітичних координат», «Людина, суспільство, держава у філософському дискурсі: історія і сучасність». У зазначених конференціях взяли участь вчені не тільки України, а й Канади, Бразилії, Франції, Іспанії і Алжиру, Польщі,Чехії, Іспанії, Словаччини, Франції. 
 
 
 
 
 
За активної участі колективу кафедри педагогіки 6 грудня 2018 року відбулася Міжнародна науково-практична конференція «Якість вищої освіти: українська національна система та європейські практики».

Організаторами та співорганізаторами конференції були: Національний університет біоресурсів і природокористування України, Київський національний університет імені Тараса Шевченка, Київський національний торговельно-економічний університет, Київський національний університет будівництва і архітектури, Національний педагогічний університет імені М. П. Драгоманова, Національний технічний університет «Дніпровська політехніка», Запорізький національний технічний університет, Національний лісотехнічний університет України, Київський національний університет технологій та дизайну, Державний вищий навчальний заклад «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України, представники посольств Німеччини, Польщі, Словаччини, Чехії, Італії, Латвії, Болгарії.

 
Окрім того, науково-педагогічні працівники кафедри проходять стажування у кращих зарубіжних вишах, а також запрошуються до проведення освітньої діяльності там. Зокрема, доктор педагогічних наук, доцент кафедри Олександр Кучай – постійний учасник міжнародних польсько-українських форумів та наукових конференцій у Варшаві, Кракові, Влоцлавку, Устроні (Польща) і неодноразово був запрошений для проведення лекцій і семінарів польською та англійською мовами з «Педагогіки вищої школи», «Історії педагогіки», «Інформаційних технологій в освіті» в Куявській школі вищій у Влоцлавку, Польща (Kujawska Szkoła Wyższa we Włocławku). А ще був стипендіатом Польської національної комісії ЮНЕСКО (Polish National Commission for UNESCO) при Академії спеціальної педагогіки ім. Марії Ґжеґожевської у Варшаві (Akademia Pedagogiki Specjalnej im. Marii Grzegorzewskiej w Warszawie).
 

У продовження тісної і продуктивної співпраці між Національним університетом біоресурсів і природокористування України та Поморською академією у Слупську (Польща) у рамках відповідної угоди про подвійні дипломи та співпрацю на запрошення приймаючої сторони майбутні педагоги професійного навчання долучились до міжнародної програми «подвійних дипломів», відкриваючи широкі можливості для професійного становлення та особистісного розвитку студента.

Шлях був непростий, оскільки, щоб дістатися до Поморської академії (м. Слупськ, Польща), потрібно було подолати понад 1300 кілометрів, а це майже 29 годин часу в дорозі. Однак воно того вартувало! – ділиться враженнями Максим Таран, студент групи ПО17001б.

Здобуваючи в рідному НУБіП України педагогічну освіту, європейський університет дав змогу підсилити знання з психологічних дисциплін, адже навчання за кордоном відбувалось за спеціальністю «Психопедагогіка».

Викладачі з розумінням ставилися до нашого не зовсім досконалого володіння польською мовою, тому з великою увагою ставилися до наших граматичних огріхів та намагались максимально дохідливо роз’яснювати інформацію, за що ми їм безмежно вдячні! – продовжує розповідь Максим.

Нові цікаві знайомства, красиві краєвиди та чудова панорама польського міста залишили по собі лише найприємніші спогади та підсилили бажання з нового навчального року знову продовжити навчання у стінах Поморської академії.

 

Особливо вразила сучасна матеріально-технічна база академії, нестандартний спосіб проведення занять та неформальна обстановка, якій сприяють креативний і водночас академічний інтер’єр навчальних приміщень, лабораторії, максимально наближені до реальних виробничих умов, і бібліотека, а точніше, сам процес організації доступу до бібліотечних ресурсів. Так, три кліки – і от тобі доступ до світових наукометричних баз із можливістю завантажити повнотекстові варіанти наукових публікацій. Все для максимальної зручності відвідувачів. Так що працювати тут і хочеться, і приносить задоволення. Вирізняється робота видавничого центру академії. Тут виготовляють не тільки поліграфію, а й сувенірну продукцію з атрибутикою академії. А ще тут працюють коректори наукових видань іноземними мовами.

 

Дякуємо декану гуманітарно-педагогічного факультету Василю Дмитровичу Шинкаруку за надану можливість відвідати Європу та долучитись до освітнього процесу одного з провідних польських університетів!

Твій вибір – твоя дорога, НУБіП – твоя перемога! – не лише красиві слова, але й девіз, підтверджений практикою!

Договір про співпрацю з Поморською Академією (м. Слупськ, Польща)

Запрошуємо до співпраці!
 

Відповідальний за міжнародну діяльність кафедри педагогіки - доктор педагогічних наук, доцент Кучай Олександр Володимирович (моб. тел. 099-303-86-10) 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook