Наукова бібліотека провела семінари-тренінги по роботі з міжнародною базою даних EBSCO

6 червня 2019 року

 Наукова бібліотека університету активно долучається до поширення та популяризації можливостей світових баз даних наукової інформації серед дослідників НУБіП України. Так, протягом лютого-травня 2019 р. працівники відділу інформаційних технологій та комп’ютерного забезпечення Оксана Павлушенко та Юлія Шаповал підготували та провели 20 семінарів-тренінгів «Розширення можливостей наукового пошуку та популяризації власних досліджень за допомогою міжнародної наукометричної бази даних EBSCO», з них 16 – для науково-педагогічних працівників університету та 4 семінари-тренінги для аспірантів. 

 

 

   Основна мета семінарів-тренінгів – знайомство та робота з міжнародною наукометричною базою даних EBSCO, що є найбільшим джерелом наукового контенту для університетів, науково-дослідних інститутів, корпорацій і державних установ у всьому світі та надає доступ до понад 10000 журналів, в тому числі 4647 – повнотекстових, серед яких 2200 наукових журналів індексуються в Scopus і Web of Science.
EBSCO – міждисциплінарна база даних, що охоплює такі напрями науки, як сільське господарство, енергетика, фізика і математика, біологія, медицина, геологія, педагогіка, право, філософія, економіка та багато інших.

 

  Під час проведення семінарів слухачі отримали практичні навики пошуку необхідної наукової інформації та підбору рецензованих журналів для оприлюднення власних результатів досліджень, можливостей персонального кабінету, оформлення списку літератури згідно нових міжнародних стандартів. 
 
 
   Тож, науковці університету здобули під час семінарів достатньо вмінь, які їм стануть у нагоді та розкриють більше можливостей для колаборації зі світовою науковою спільнотою і  поширення власних наукових досліджень для розвитку науки в глобальному сенсі.
   Нагадуємо, що доступ до міжнародної бази даних EBSCO можливий з локальної мережі університету за посиланням, а працівники відділу інформаційних технологій наукової бібліотеки (кім. 30/2, навч. корп. № 4) завжди готові надати консультації стосовно роботи з даною базою даних.
 
Оксана Павлушенко, завідувач відділу
Юлія Шаповал, завідувач сектору
віддіу інформаційних технологій
та комп'ютерного забезпечення
наукової бібліотеки
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook