В університеті відзначили День науки 2019

18 травня 2019 року
     Ось вже більше двадцяти років третю суботу травня щорічно наукова спільнота України відзначає своє професійне свято – День Науки! З цієї нагоди в університеті відбулося урочисте засідання, що стало своєрідним підбиттям підсумків наукової діяльності колективу.

     До учасників зібрання з вітальним словом звернувся ректор університету Станіслав Ніколаєнко, який зазначив: світовий прогрес беззаперечно пов’язаний із розвитком науки, з можливістю і здатністю науковців розширювати людські межі світосприйняття та пропонувати реальні рішення для поліпшення життя людей. Сьогодні перед всіма нами, перед країною стоять складні виклики, відповідь на які визначатиме умови життя українців на декілька поколінь.

     За п’ять останніх років обсяги фінансування досліджень в університеті збільшилися більше як у двічі – з 25 млн до 52 млн грн. Чисельність публікацій у виданнях, що індексуються Scopus майже учетверо – з 51 до 196. За останні роки вчені отримали дві Державні премії України в галузі науки і техніки (професори Володимир Бусол, Володимир Булгаков), Премію Кабінету Міністрів України за розроблення і впровадження інноваційних технологій (професори Семен Танчик, Микола Патика, директор Центру сучасних агротехнологій Леонід Центило). Здійснюється активна робота з модернізації наявної бази лабораторної і практичної підготовки, створюються нові наукові лабораторії, Центр колективного користування науковим обладнанням, розвивається дослідницька інфраструктура. Відбулися вже два випуски Стартап школи НУБіП України.

     У планах держави протягом найближчих декількох років зробити нові, активні кроки на шляху реформування наукової сфери: підготовка докторів філософії та новий порядок захистів дисертацій, робота Національного фонду досліджень та Фонду розвитку інновацій, державна атестація наукової діяльності, базове фінансування, розмір посадових окладів дослідників тощо.

     Переконаний, що українські вчені, вчені нашого університету можуть здивувати світ своїми винаходами і розробками, наголосив Станіслав Ніколаєнко. Наше спільне завдання – реалізувати потужний потенціал та існуючі можливості.

     Потому настала пора вшанувати творців науки в університеті. Дипломами у номінації «Лідер із залучення коштів на виконання наукових досліджень у 2018 р.» нагороджені Валерій Кашпаров, Семен Танчик, Владислав Сухенко, Петро Лакида, Володимир Чайка, Віталій Жемойда, Петро Шевченко. Дипломами за високі результати у підготовці наукових кадрів нагороджені Сергій Кваша, Олександр Єрмаков, Микола Цвіліховський, Анатолій Мазуркевич, Надія Олексійченко, Володимир Єрмоленко, Андрій Мартин. Дипломами за високі досягнення у винахідницькій діяльності нагороджені Валентин Дрозда, Зіновій Ружило, Олексій Котречко, Іван Роговський, Зіновій Сірко. Дипломами за активну публікаційну діяльність нагороджені Володимир Булгаков, Геннадій Голуб, Микола Чаусов, Андрій Пилипенко, Віталій Лисенко, Дмитро Комарчук, Мирослава Гладченко, Ольга Кочкодан, Андрій Скрипник, Володимир Блищик.

 

     У номінації «Лідер з наукових досягнень студентів» нагороди отримали керівники студентів, які зайняли перші місця на Всеукраїнському конкурсі студентських наукових робіт з галузей знань та спеціальностей МОН України 2018-2019 навчального року Євгенія Калюга, Олександр Шевченко, Олександра Лещенко, Віктор Миронюк, Юлій Ревенко. Дипломами за організацію молодіжної науки нагороджені Марина Галат, Леонора Адамчук, Валерія Бондарь, Ельвіна Старкова, Олена Четверик, Наталія Друзь. Дипломи за вагомий особистий внесок у розвиток Ради аспірантів НУБіП України отримали Люся Гбур, Тетяна Розбицька, Анна Якимовська, Ілля Васильківський, Михайло Матвєєв.

     Дипломами за організацію наукової та інноваційної діяльності відзначені Роман Василишин, Дмитро Засєкін, Іван Чумаченко, Іван Ковальчук, Ірина Артемчук.

     Вшанували і здобутки наукових гуртків – переможців VIІІ «Фестивалю студентської науки – 2019». Дипломами першого ступеня нагороджені гуртки «Маркетинг» факультету аграрного менеджменту, «Іхтіологічний» факультету тваринництва та водних біоресурсів, «Mes decouvertes» гуманітарно-педагогічного факультету, «Актуальні проблеми стандартизації та управління якістю та безпечністю продукції та виробництва в АПК» факультету харчових технологій та управління якістю продукції АПК, «Паразитології та тропічної ветеринарії» факультету ветеринарної медицини.

     Друге місце розділили гуртки «Обґрунтування методів діагностування і прогнозування технічного стану машин» механіко-технологічного факультету, «Інтернет речей» факультету інформаційних технологій, «Агробіотехнологія» факультету захисту рослин, біотехнологій та екології, «Інновінг» ННІ післядипломної освіти, «Робототехніка» Бережанського агротехнічного коледжу, які отримали відповідно дипломи другого ступеня.

     Дипломи третього ступеня у другому етапі фестивалю отримали гуртки «Організація агробізнесу» Немішаївського агротехнічного коледжу, «Мехатроніка» факультету конструювання та дизайну, «Програміст» - Рівненського коледжу, «Банки, фінансові ринки та агробізнес: виклики сьогодення» економічного факультету, «Електротехнології в АПК» Бережанського агротехнічного інституту.

     Гуртки «Геодезія» факультету землевпорядкування, «Сучасний економіст» Ніжинського агротехнічного інституту, «Математичне моделювання електромагнітних процесів в електротехнічних пристроях» ННІ енергетики, автоматики і енергозбереження, «Технічна творчість» Ніжинського агротехнічного коледжу, «Агрохімік» Бобровицького коледжу економіки та менеджменту ім. О. Майнової відзначені в номінації «Майбутнє української науки».

     Гуртки «Харчові добавки «За» і «Проти» агробіологічного факультету; «Клуб юних теоретиків» юридичного факультету, «Електронік» Ірпінського економічного коледжу; «Фінансист» економічного факультету, «Декоративне розсадництво» ННІ лісового і садово-паркового господарства відзначені в номінації «Фаворит VІІІ «Фестивалю студентської науки - 2019».

 

 

     Вітали лауреатів та переможців художні колективи кафедри культурології. А завершилося святкування колективним фотографуванням.

Володимир Отченашко,
начальник науково-дослідної частини

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook