Декан факультету ветеринарної медицини, професор Микола Цвіліховський та професор Володимир Костюк взяли участь успільному засіданні Ради деканів факультетів ветеринарної медицини України та науково-методичних підкомісій

9 квітня 2019 року
     4-5 квітня на базі Житомирського національного агроекологічного університету відбулося спільне засідання Ради деканів факультетів ветеринарної медицини України та науково-методичних підкомісій зі спеціальностей 211 «Ветеринарна медицина» та 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза».

     Учасників спільного засідання привітала проректор з наукової роботи та інноваційного розвитку ЖНАЕУ, доктор сільськогосподарських наук, професор Романчук Людмила Донатівна. У роботі засідання взяли участь декан факультету ветеринарної медицини НУБіП України, голова підкомісії спеціальності 211 «Ветеринарна медицина», доктор біологічних наук, професор Цвіліховський Микола Іванович та доктор ветеринарних наук, професор Костюк Володимир Кіндратович – заступник голови підкомісії зі спеціальності 212 «Ветеринарна гігієна, санітарія і експертиза», які зробили доповіді з окремих питань порядку денного та виступили під час обговорення різних актуальних питань щодо підвищення рівня підготовки фахівців ветеринарної медицини у ВЗО України. Учасники спільного засідання ознайомилися з роботою навчально-наукової клініки факультету ветеринарної медицини ЖНАЕУ.

 
    З метою вивчення досвіду використання сучасних передових підприємств з виробництва і переробки продукції тваринництва у якості баз практичної підготовки фахівців обох спеціальностей учасники спільного засідання ознайомилися з особливостями роботи Акціонерного товариства «Житомирський маслозавод» – компанія «Рудь», що є лідером серед українських виробників морозива. Сучасне обладнання та передові технології виробництва широкого асортименту молочної продукції, що застосовуються компанією «Рудь», забезпечують високий рівень якості її продукції, яка експортується до багатьох країн світу, у тому числі й США. Всім відвідувачам запропонували спробувати різні види морозива у дегустаційній залі та безпосередньо у одному з цехів АТ «Житомирський маслозавод» – компанія «Рудь».

     Учасники засідання відвідали виробничу базу Української Генетичної Компанії (Ukrainian Genetic Company), яка знаходиться в с. Оліївка Житомирського району і є лідером селекційного ринку України.

     Тут членам обох підкомісій та деканам факультетів ветеринарної медицини продемонстрували високопродуктивних бугаїв-плідників різних порід та ліній Європейської селекції, а також ознайомили учасників засідання з лабораторним комплексом з сучасним обладнанням всесвітньо відомої компанії «IMV», аналогів якому в Україні на сьогоднішній день не існує. Компанія реалізує свою продукцію по всій території України.
     Учасники спільного засідання відвідали приватне підприємство «Галекс-Агро», зокрема молочно-товарну ферму у с. Городище, Новоград-Волинського району, Житомирської області, де утримуються молодняк, племінні нетелі та корови симентальської породи.

     Генеральний директор і засновник ПП «Галекс-Агро» Ющенко Олександр Миколайович велику увагу приділяє підготовці молодих висококваліфікованих фахівців з різних напрямів аграрної сфери, створивши гарні умови для проживання і стажування студентів під час їх виробничої практики. Приватне підприємство «Галекс-Агро» є лідером органічного виробництва в Україні.

Володимир Костюк

 

Регіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook