Україна – Німеччина: в Немішаївському агротехнічному коледжі обговорили розвиток професійної освіти в аграрних коледжах

17 березня 2019 року
     В рамках німецько-українського співробітництва в сфері агроосвіти до ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж» вкотре завітала делегація Федерального Міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини.

     Метою візиту є вивчення можливості реалізації концепції забезпечення стабільного функціонування проекту FABU «Сприяння розвитку професійної освіти в аграрних коледжах України» та ознайомлення з можливим місцем розташування Центру підвищення кваліфікації та перепідготовки при НМЦ «Агроосвіта».

     Участь в проведенні зустрічі та обговоренні питань взяли пан Франк Ріттнер, пан Стефан Хюбнер із Федерального міністерства продовольства та сільського господарства Німеччини, пані Ліссон-Кулька і пані Шнайдт – представниці фірми GFA уповноваженої Федеральним міністерством. Українську сторону представляли Тетяна Іщенко в.о директора ДУ "НМЦ "Агроосвіта", Тетяна Дудник заступник директора з методичної роботи ДУ "НМЦ "Агроосвіта", Володимир Альохін директор ВП НУБіП України «Немішаївський агротехнічний коледж», Олександр Санченко заступник директора з навчально-методичної роботи, Сергій Майстренко заступник директора з АГР.

     Виконувач обов`язків директора ДУ "НМЦ "Агроосвіта" Тетяна Іщенко ознайомила членів делегації з основними напрямками діяльності методцентру.
     Директор коледжу Володимир Альохін провів детальну екскурсію територією коледжу, розповівши його історію. Гості на власні очі побачили як проводяться практичні навчання в лабораторії переробки продукції тваринництва на відділенні ТВППТ та як працюють майбутні агрономи в лабораторії квітникарства.

      Але найбільше закордонні гості прагнули ознайомитися з можливим місцем розташування Центру підвищення кваліфікації та перепідготовки, створення якого можливе за сприяння Федерального міністерства Німеччини. Володимир Ілліч люб’язно показав територію під будівництво можливого в майбутньому тренінгового центру, продемонстрував напрацювання щодо його розташування.

     Під час обговорення директор коледжу Володимир Альохін презентував першу концептуальну ідею функціонування Центру підвищення кваліфікації та перепідготовки, зазначивши, що вже зроблено попередні розрахунки будівництва даного об’єкта для спільного використання з НМЦ «Агроосвіта», отримано дозвільні документи від керівництва НУБіП України та місцевих органів влади.

     Тетяна Іщенко озвучила основну концепцію діяльності тренінгового центру – це надання теоретичних та практичних знань і навичок про технології сучасного сталого сільськогосподарського виробництва фахівцям, викладачам, студентам навчальних закладів аграрного сектору та навчання фермерів-агровиробників.

     Варто відмітити, що Німеччина й Україна уже протягом багатьох років успішно співпрацюють в аграрному секторі. Важливим елементом співпраці є фінансовані Федеральним міністерством продовольства і сільського господарства Німеччини коопераційні проекти, спрямовані на сприяння розвитку сталого, сучасного сільського господарства.

     Пан Франк Ріттнер щиро подякував за цікаву екскурсію і змістовну презентацію, наголосивши на подальшому успішному функціонуванні проекту FABU і важливості практичного застосування знань студентів. Відзначив необхідність створення такого Центру, де буде вестись підготовка і студентів, і фермерів. Запевнив, що для німецької сторони ця пропозиція є дуже актуальною, цікавою і тому Федеральне Міністерство продовольства та сільського господарства Німеччини буде продовжувати роботу в цьому напрямі і готове тісно співпрацювати із Немішаївським агротехнічним коледжем.

Олена Кищук
 

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook