Студенти 3 курсу 3 групи (скорочений термін навчання, спеціальність «Лісове господарство») побували на екскурсії в музеї історії НУБіП України

10 лютого 2019 року
На початку весняного семестру у рамках проведення культурно-просвітницької та виховної роботи, а також з метою вивчення історичних аспектів становлення університету студенти 3 курсу 3 групи (скорочений термін навчання за спеціальністю «Лісове господарство») 7 лютого 2019 року відвідали музей історії НУБіП України. Цей підрозділ за свій піввіковий період зробив вагомий внесок для дослідження та популяризації історії, здобутків у науці та освіті Національного університету біоресурсів і природокористування України. 
Екскурсія розпочалася із першого відділу музею, який присвячений становленню сільського господарства на території України та історії становлення Університету. Тут студенти ознайомилися із першими знаряддями для обробітку ґрунту, раритетними та унікальними речами побуту населення, що проживало за стародавніх часів. Цікавість також викликала друга частина цього відділу, яка відображає історію становлення основних структурних підрозділів Університету, в тому числі й ННІ лісового і садово-паркового господарства.
Наступний відділ музею присвячений Другій світовій війні та АТО. На цих експозиціях можна бачити речі учасників Другої світової війни, зокрема студентів зацікавив військовий планшет проф. О.О. Салганського та збірка його поетичних творів про цей період нашої історії. Поруч експонується також сучасне військове спорядження співробітників нашого Університету, які приймали безпосередню участь в АТО.
 
У третьому відділі музею студенти ознайомилися із періодом відновлення Голосіївських інститутів, утворення Української сільськогосподарської академії, підписання перших міжнародних угод тощо. На експозиціях відділу також представлена сучасна діяльність ННІ та факультетів НУБіП України, яка знайшла своє відображення у цікавих світлинах, історичних документах та речах. 
Наприкінці зустрічі студенти подякували за цікаву екскурсію вченому секретарю музею, кандидату педагогічних наук Чумак Тетяні Миколаївні, а співробітникам музею побажали нових звершень у його розбудові, науково-фондовій та науково-дослідницькій роботі. Староста групи О. Горицький від імені студентів залишив вдячний запис у Книзі відгуків музею.
 
Наставник групи, доцент кафедри 
відтворення лісів та лісових меліорацій 
Сергій Дударець
Набір на навчання (синій)_2015Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook