Впроваджуємо ідеї В.О. Сухомлинського: «Учитель повинен більше працювати не на уроці, а готуючись до нього» – в Ірпінському економічному коледжі проведено цикл педагогічних семінарів

25 грудня 2018 року

     З метою вивчення і популяризації прогресивного педагогічного досвіду, у грудні 2018 року в Ірпінському економічному коледжі проведено 3 педагогічних семінари, які стали підсумком методичної роботи педагогічного колективу за 2018 рік.

     Модель сучасного вчителя, викладача передбачає готовність до застосування нових освітянських ідей, здатність постійно навчатися, бути у постійному творчому пошуку. Ці якості не видаються додатком до диплома про педагогічну освіту, а формуються у щоденний праці, і не стільки в студентській аудиторії, скільки в процесі самоосвіти кожного педагога. Підвищенню професійної майстерності викладачів сприяють різні форми методичної роботи закладу вищої освіти, у т.ч. педагогічні (методичні) семінари.

     11 грудня у коледжі відбувся семінар – майстер-клас «Використання Google сервісів у навчально-виховному процесі». Під керівництвом заступника директора з виховної роботи, викладача інформаційних систем і технологій в обліку Андрія Сиротенка викладачі отримали практичні навички використання додатків: Google диск, Gmail, Google форм. Також у рамках майстер-класу було проведене анкетування викладачів з використанням Google форми «Анкета» з демонстрацією результатів у вигляді інфографіки.

     14 грудня проведено педагогічний семінар «Позитивний імідж педагога – шлях до професійного успіху». Учасники семінару заслухали й обговорили доповіді викладачів Баланюка Л.М., Заболотної А.Г., Ясінського О.В., при цьому особливу увагу звернули на складові педагогічного іміджу, пріоритетні якості, що формують позитивний імідж викладача, класного керівника, та зрештою, закладу освіти в цілому.

     В результаті обговорення, обміну думками всі присутні зійшлися на тому, що:

  • імідж є механізмом успішної соціалізації особистості в сучасному світі;
  • у роботі педагога немає дрібниць, все має сенс, на все треба звертати увагу та тримати під контролем;
  • зовнішній імідж педагога не повинен розходитися з його внутрішніми установками, має відповідати його характеру і поглядам;
  • позитивний імідж педагога – шлях до професійного успіху;
  • існує тісний взаємозв’язок між іміджем кожного члена колективу й іміджем закладу вищої освіти в цілому.

     19 грудня методисти коледжу Заболотна А.Г. і Погоріла О.І. провели круглий стіл – презентацію досвіду «Моє краще заняття, краща методична розробка 2018 року».

     Досвідчений педагог, к.е.н. Вдович В.Г., яка протягом 10 років працювала на посаді заступника директора з виховної роботи, презентувала учасникам круглого столу укладений нею збірник сценаріїв, методичних розробок виховних заходів «Із досвіду національно-патріотичного виховання студентської молоді», наголосивши при цьому на важливості систематизації, оформлення матеріалів відповідно до чинних вимог та можливості використання їх кураторами груп, керівниками гуртків і клубів.

     Призер (3-є місце) ІІ - го (регіонального) етапу конкурсу «Кращий куратор навчальної групи 2018 року» аграрних закладів вищої освіти І – ІІ р.а. Київської, Черкаської, Вінницької областей Підгурська І.С. представила комплекс документів, розробок, фото- і відеоматеріалів, що розкривають завдання і зміст роботи куратора студентської групи, звернула увагу колег на важливість і необхідність брати участь у різноманітних конкурсах професійної майстерності з метою вивчення і впровадження кращого педагогічного досвіду.
     Викладач-методист Даль Н.В. ознайомила учасників круглого столу з методикою використання ігрових ситуацій, зокрема при вивченні теми «Тригонометричні функції», і презентувала розроблені нею у 2018 році методичні розробки з математики та вищої математики.

     Не менш цікавим та змістовним був і виступ заступника директора з виховної роботи, викладача інформаційних систем і технологій в обліку Сиротенка А.О., який поділився досвідом використання технології Web-квесту в позааудиторній роботі зі студентами, продемонструвавши при цьому, як можна використати платформи Wix.com, Learning Apps. Org для складання і виконання завдань квесту, залучивши до проходження квесту учасників круглого столу.

    Досвідом проведення семінару з української літератури у формі прес-конференції поділилася викладач-методист Заболотна А.Г., проаналізувавши при цьому як краще своє заняття 2018 року за темою «Валер’ян Підмогильний. Роман «Місто» і надавши викладачам методичні рекомендації щодо підготовки і проведення заняття – прес-конференції при вивченні гуманітарних дисциплін.

     На завершення було підведено підсумки виконання плану методичної роботи колективу за рік, визначено основні завдання щодо активізації роботи викладачів з підготовки навчальних посібників, співпраці з науково-педагогічними працівниками відповідних кафедр університету та наголошено на необхідності постійної самоосвіти кожного педагога. Хто не хоче відставати, мусить рухатися вперед, і не зупинятися, досягнувши вершини, а підійматися вище.

Наталія Ільченко,
заступник директора з навчальної роботи

Захисти дисертаційРегіональні навчальні заклади (синій)Набір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook