Нова освіта для нової економіки

24 жовтня 2018 року

     22 жовтня 2018 року за сприяння Української асоціації Римського клубу та Всесвітньої академії мистецтва і науки відбувся круглий стіл «Нова освіта для нової економіки».

     Завідувач кафедри фінансів Надія Давиденко, доцент Юлія Негода та студенти спеціальності «Фінанси, банківська справа та страхування» взяли участь в роботі круглого столу.

     Як Україні стати лідером в сферіосвіти? Яким чином трансформувати освітню систему і що в ній варто зберегти? Як скористатись наявними ресурсами і що зробити пріоритетом? Як з експортера талантів і сировини стати міжнародним технологічним та виробничим хабом? Як економічно наздогнати Європу та вийти на шлях сталого розвитку? В чому роль бізнеса, держави та суспільства у досягненні цих амбітних цілей?
     Ці та інші питання обговорювали спікери та запрошені учасники круглого столу – провідні економісти, науковці, освітяни, успішні промисловці та підприємці, журналісти і представники громадськості.

     Ключовий міжнародний ТОП-спікер заходу – професор Гаррі Джейкобс (США) – член Римського клубу, головний виконавчий директор Всесвітньої академії мистецтва і науки (WAAS), головний виконавчий директор і голова ради Світового консорціуму університетів (World University Consortium), зазначив, що в Україні вкрай необхідно змінити свій підхід до освіти, необхідно розвивати людей, щоб вони не були слухняними членами «комуністичної системи», щоб працівники ставали підприємцями, а бізнесмени були інноваторами. І головне, люди в Україні мають вчитися думати.

     Голова Комітету ВР з питань промислової політики та підприємництва Віктор Галасюк презентував три книги українською мовою: «Межі зростання»«23 приховані факти про капіталізм» та «У пошуках добробуту», які формують світогляд людинина особистий успіх та успіх компанії де вина працюєте. 
     Автор освітньої платформи EduFuture, засновник міжнародного ліцею «Гранд» Володимир Співаковський охарактеризував 7 ключових питань на які необхідно знайти відповіді, щоб відбулася реформа освіти не лише в Україні, але й в світі.

     У своєму виступі Зоя Литвин – голова громадської спілки «Освіторія», засновниця Новопечерської школи та Ксенія Букшина – засновниця і головний редактор журналу Promum, зупинилися на питаннях навчання батьків та дітей шкільного віку.
     Провідний експерт мозкового центру CMD-Ukraine Ігор Гужва, підняв питання щодо кількості ВНЗ в Україні та їх фінансування з Державного бюджету.
    Дарія Ісакова – партнер компанії Jansen Capital Management, засновниця журналу Leadership Journey звернула увагу, що реалії сьогодення змушують роботодавця підлаштовуватися під здобувача, оскільки вони є тим ресурсом, який необхідний бізнесу.

     На завершення Віктор Галасюк запросив присутніх на міжнародну конференцію для молоді, яка відбудеться навесні.

Людмила Березовська,

доцент кафедри фінансів  

Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook