ЦІКАВІШЕ, НІЖ ПЕРЕПИСУВАТИ ДЕСЯТКИ СТОРІНОК КОНСПЕКТУ

10 вересня 2018, 13:31
 
7 вересня 2018 р. було здійснено перший екскурс в історію НУБіП для 1 групи спеціальності «Міжнародні відносини».
 
Під керівництвом кандидата історичних наук, доцента кафедри міжнародних відносин і суспільних наук Кравченко Наталії Борисівни, студенти рушили у маленьку, але цікаву подорож історичними місцями університету.
 
Завдяки Наталії Борисівні ми дізнались багато цікавих фактів про НУБіП України. Заснований 8 червня 1898 р., університет сягає коріннями ще більш старовинних закладів освіти, наприклад, Лісової школи у Польщі. 
 
 
Уважно роздивившись перший корпус, Наталія Борисівна зауважила, що НУБіП почав забудовуватися у виключно оригінальному стилі українського нео-бароко за проектом архітектора Дмитра Дяченка.
 
 
Окрім того, з початком Другої світової війни саме у Голосієво територією університету пролягала друга лінія оборони Києва і саме на цьому місці нагадує нам про це пам’ятний камінь… І більше ніж 200 студентів сформували добровольчий загін, давши опір німецьким загарбникам у 1941 р. С того часу навіть залишилися фортифікаційні споруди, що служили вогневою позицією та простим укриттям для живої сили і бойової техніки, і які ми також відвідали.
 
 
Незважаючи на трагічні події війни та повоєнні лихоліття, університет стрімко відбудовувався, зростав та набував міжнародного звучання. Ми побували біля символічного каменю, встановленого на честь заснування у 1998 р. Всесвітнього консорціуму установ вищої аграрної освіти і досліджень для сільського господарства, фундаторами якого були Університет штату Айова (США), Національний аграрний університет (нині НУБіП України), Берлінський університет імені Гумбольдта. Камінь було встановлено у вересні 2003 р., коли наш університет приймав зарубіжних гостей із 136 країн світу, учасників Третьої конференції Всесвітнього консорціуму. 
 
 
Алея Слави, закладена з ініціативи та за сприяння ректора університету Ніколаєнка Станіслава Миколайовича у 2015 р., розповідає нам про фундаторів університету, які заклали наукові школи, що мають важливе значення для вітчизняної та світової науки. 
 
 
От таку невеличку практичну прогулянку здійснили ми 7 вересня 2018 р., що набагато цікавіше, ніж переписувати десятки сторінок конспекту, чи не так?
 
Микита Трухін, МВ-18001Б
 

 

Набір на навчання (синій)_2015Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертацій

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook