Лекція "Трактори компанії New Holland"

25 вересня 2018, 14:00
ауд. 202, корп. 11

   Для студентів та викладачів механіко-технологічного факультету продукт-менеджером компанії NEW HOLLAND Віталієм Каплюком, була прочитана лекція на тему: «Трактори компанії NEW HOLLAND».
Лектор розповів про принципи роботи сучасних тракторних двигунів, ознайомив присутніх з використанням технологій TIER для зниження рівня викидів в атмосферу сажі та оксидів азоту у випускних газах, що наразі є гострою екологічною вимогою до виробників техніки в світі.

   Також Віталій звернув увагу на високий рівень автоматизації сучасних тракторів NEW HOLLAND, практично, всі процеси у цих машинах керуються автоматично завдяки бортовому комп’ютеру та системам управління. Наприклад, якість та кількість впорскування пального в камеру згорання двигуна регулюється системою COMMON RAIL, яка, також здійснює управління потужністю трактора та дозволяє на не максимальних обертах двигуна отримати максимальну потужність.
   Системи трансмісії SEMI POWERSHIFT та FULL POWERSHIFT дозволяють здійснювати перемикання передач без розриву потоку потужності, система HTS запам’ятовує послідовність дій та операцій протягом гону і автоматично їх повторює при наступному проході агрегату. Для керування потужністю і швидкістю при роботі з причіпним обладнанням використовується система ISOBUS CLASS 3, керування диференціалом приводних коліс здійснюється системою TERRA LOCK.
   Робота всіх цих систем була детально обґрунтована та продемонстрована у відеоматеріалах, що викликало у слухачів неабиякий запал цікавості, який плавно перейшов до активної фази запитань та обговорення. Особливу активність у обговоренні приймали студенти першого року навчання магістратури, адже, майже, у всіх тематиках їхніх випускних робіт присутні енергетичні засоби та обладнання, яке працює з ними. 

 

І.М. Сівак, доцент кафедри сільськогосподарських машин та системотехніки ім. акад. П.М. Василенка
 

 

 

 


Регіональні навчальні заклади (синій)Захисти дисертаційНабір на навчання (синій)_2015

Натисніть «Подобається», щоб читати
новини НУБіП України в Facebook